Moravcová trénuje nádeje slovenského plávania

  • Spravodajstvo
  • 11. augusta 2011, 11:28
  • Autor:sita/red

PIEŠŤANY – Plavkyňa Martina Moravcová sa v súčasnosti stará v areáli hotela Sĺňava o stovku nádejí slovenského plávania. Dvojnásobná strieborná olympijská medailistka zo Sydney 2000 sa však opäť dostáva do formy a chce sa kvalifikovať na olympijské hry v Londýne, čo by pre ňu znamenalo už šiestu účasť na takomto podujatí. Prípravu na olympiádu má však sťaženú, a to hlavne príjemnými starosťami o dcérku Karolínku.

Po minulom roku sa na letný kemp Martiny Moravcovej, ktorý pripravila v spolupráci s Nadáciou poštovej banky prihlásilo asi dvakrát toľko detí, ako na prvý ročník. Medzi tréningové metódy, ktoré v bazéne využívajú, je aj podvodná kamera, na ktorej môžu mladé plavecké nádeje vidieť, kde robia chyby v technike.

"Odmietnutí uchádzači boli väčšinou zo zahraničia, pretože tento kemp pripravujeme iba pre slovenské deti. Tak to stanovuje štatút nášho podujatia, a preto sme nezobrali do kempu deti z Česka, Poľska, USA, Švédska a Švajčiarska," pokračovala najúspešnejšia plavkyňa v histórii samostatného Slovenska. "Neviem, ako sa v zahraničí o našom kempe dozvedeli, lebo ak mám dobré informácie, nerobíme mu na žiadnej internetovej stránke reklamu, ale do konca marca nám prišlo mnoho prihlášok aj zo zahraničia," vysvetlila Martina Moravcová.

Päťnásobná účastníčka OH, ktorá počas svojej kariéry vytvorila 207 slovenských rekordov si atmosféru a záujem detí o pobyt v kempe pochvaľovala, a keďže odozvy na minuloročnú premiéru boli veľmi dobré, rozhodla sa sledovať výkonnostný rast niektorých jeho účastníkov aj ďalej. "V tomto prvom týždni máme v príprave detí 10 až 11- ročné, neskôr prídu 12 až 13 – ročné a posledný turnus sme pripravili pre plavcov okolo 14-15 rokov, ktorí sú reprezentanti v žiackych kategóriách. Všetkých, ktorí v tomto letnom kempe pracujeme nás teší, že práve medzi deťmi vo veku 14-15 rokov máme už športovcov, ktorí konečne po 30 rokoch začínajú prekonávať rekordné výkony Marcela Géryho a jeho vrstovníkov," zdôraznila dlhoročná úspešná slovenská plavkyňa a pokračovala: "Práve tieto nové slovenské rekordy sú ovocím našich kempov. Sme spokojní s tým, že aj takouto formou môžeme prispievať k rozvoju plaveckého športu na Slovensku a k výchove nových plaveckých talentov."
Pozrite si krátke video, v ktorom Martina Moravcová hovorí o kvalifikácii na olympijské hry v Londýne.
((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav