Rekordná účasť bežcov na Vrbovskej pätnástke

  • Spravodajstvo / Región
  • 4. augusta 2011, 08:26
  • Autor:(red/BO ZŠK Vrbové)

VRBOVÉ – V sobotu 30. júla sa vo Vrbovom uskutočnil už 21. ročník behu s názvom Vrbovská pätnástka. Bežci mali priam ideálne počasie. Pod mrakom s miernym vetrom vo vlasoch si päť i pätnásťkilometrovú trať vedúcu cez Vrbové užil rekordný počet – 152 pretekárov.

„Účasť bola veľmi dobrá – 106 pretekárov  stálo na štarte v behu na 15 km a 46 bežcov si spravilo päťkilometrový okruh mestom na štadión,“  povedal Marián Keller, bežec z Vrbového. Podľa organizátorov z bežeckého oddielu ZŠK Vrbové tento rok zaznamenali rekordnú účasť bežcov: „Celková účasť 152 štartujúcich je najvyššia počas organizovania oboch behov súčasne. Okrem našich bežcov štartovali ako obyčajne aj bežci – muži aj ženy z Čiech. Štart i cieľ boli pred mestským štadiónom.“
 
V hlavnej kategórii mužov vyhral Imrich Magyar z Nových Zámkov časom 50:46 min. pred Ondrejom Puškárom z Trnavy a Pavlom Michalčíkom z Myjavy. V ďalších mužských kategóriach vyhrali Ján Kucharík z Trenčína časom 53:54 min nad 40 rokov, Pavol Klimeš z Kyjova nad 50 rokov, Peter Fašung z Prievidze nad 60 rokov a Karol Petöcz z Bratislavy nad 70 rokov.
V hlavnej kategórii žien vyhrala Jana Kadlecová z Hodonína časom 1:03:05 pred Zuzanou Pribulovou zo Suchej nad Parnou a Erikou Farkašovou zo Skalice. V kategórii nad 35 rokov vyhrala Jitka Hudáková z Dubnice nad Váhom, nad 50 rokov bola prvá Eva Budinská z Poluvsia.

Z vrbovských bežcov bol najrýchlejší Martin Stolár (celkovo 25.) pred Marekom Tarkošom a Petrom Stolárikom st. Z vrbovských bežkýň bežala najrýchlejšie Jana Drevenáková a celkovo medzi ženami obsadila 7. miesto a porazila skúsenejšie, pravidelne súťažiace pretekárky.

V behu zdravia na 5 km zvíťazil Radim Buchanec z Myjavy. Z vrbovských bežcov bol najrýchlejší Andrej Bukovčák pred Radom Kĺčom a Ladislavom Gregušom. V kategórii žien a dievčat bola najrýchlejšia Zuzana Karabová z Bojničiek, z vrbovských dievčat bola najrýchlejšia Dominika Netschová pred Juditou Braunerovou a Andreou Čavojskou.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav