Najdlhšiu debatu rozprúdila Malá vrbina

  • Spravodajstvo
  • 1. júla 2011, 10:34
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Mestskí poslanci sa včera stretli na ďalšom riadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva. Na programe mali až tridsaťsedem bodov, a preto sa rokovanie pretiahlo až do večerných hodín. Počas debaty o územnom pláne rozhodli o tom, že Rázusová zostane otvorená v oboch smeroch a Malú vrbinu rozdelili na dve časti. Na jednej by mala zostať neporušená príroda a druhá sa „premeniť“ na plochu zariadení športu a rekreácie.

Poslanci na začiatku rokovania schválili pozmenený program. Nehovorili napríklad o dodatku k nájomnej zmluve medzi mestom a spoločnosťou BD Vajan a tiež o zrušení uznesenia – návrhu podmienok verejnej obchodnej súťaže na odpredaj pozemku na Nálepkovej ulici.

Obyvatelia Piešťan sa v bode dopyty napríklad sťažovali na bar – prevádzku na Hviezdoslavovej ulici. Poslancom predniesol návrh ohľadom parkovania zástupca cechu piešťanských taxikárov. Okrem toho občania chceli vedieť, ako sa postupuje s plánom nového mestského kúpaliska.
 
Poslanci následne schválili bezplatné parkovanie na Teplickej ulici. Pre Rázusovú určili najvyššiu cenu, a to 50 centov za polhodinu státia a za každú ďalšiu začatú hodinu jedno euro. Riaditeľka Mestského kultúrneho strediska Piešťany Marta Jurčová okrem rozpočtu tejto mestskej organizácie aj o pripravovanej digitalizácii piešťanského kina. Na tento projekt by malo ísť približne 110 tisíc eur.

Najväčšia debata sa rozprúdila v bode aktualizácie piešťanského územného plánu. Poslanci diskutovali o využití zelene na sídlisku Heinola a Malú vrbinu rozdelili na dve časti s tým, že na jednej sa zmenilo funkčné využitie na plochu zariadení športu a rekreácie.

Rázusova ulica, podľa návrhu Márie Beňovej (SMER-SD), bude otvorená naďalej v oboch smeroch s obmedzením rýchlosti na 30 km/h a so zmenou hlavnej cesty z Kukučínovej – Winterova na Rázusova – Winterova.
Takmer za záver zastupiteľstva poslanci odklepli plat primátorovi, a to vo výške 3456 eur.

Viac sa dočítate v novom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina