Za parkovanie na Teplickej platiť nebudeme

  • Spravodajstvo
  • 22. júna 2011, 13:26
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – Koncom mesiaca by mestskí poslanci mali na zasadnutí zastupiteľstva hovoriť aj o návrhu všeobecne záväzného nariadenia, ktoré upravuje podmienky státia v zóne dopravného obmedzenia a plateného parkovania na území Piešťan. V návrhu sú zapracované najmä zmeny, ktoré sa zaoberajú sadzbami za parkovanie.

„ V návrhu nariadenia meníme prvú a druhú prílohu. Tie hovoria o jednotlivých poplatkoch a sadzobníku v konkrétnych zónach a uliciach. Zo zóny spoplatneného parkovného vypúšťame Teplickú ulicu," hovorí referentka pre dopravu a technickú infraštruktúru Mestského úradu v Piešťanoch Beáta Palkechová. Pracovníci referátu územnej správy k tomuto kroku pristúpili z dôvodu, že financie na rekonštrukciu Teplickej pochádzali z eurofondov. Jednou z podmienok získania peňazí bolo aj bezplatné parkovanie na rekonštruovanej komunikácii. „Vzhľadom na to, že na Rázusovej ulici sme vytvorili nové parkovacie plochy, a tie neboli predtým zahrnuté do zóny parkovania, bolo tiež treba určiť sadzbu. Navrhujeme, aby boli spoplatnené sumou 0,50 centov za polhodinu," dopĺňa B. Palkechová.

Návrh všeobecne záväzného nariadenia v druhej prílohe pracovníci radnice doplnili o sadzbu na parkovanie autobusov na Nálepkovej ulici. „V čase, keď sa staval Aupark, bolo potrebné prechodne zvýšiť počet parkovacích miest v centre, preto sme na Nálepkovej zrušili parkovanie autobusov. To bolo vtedy možné iba pri futbalovom štadióne. Keďže Aupark už stojí a pribudli tam ďalšie parkovacie miesta, na základe požiadaviek sme pristúpili k tomuto kroku. Navrhujeme sadzbu pre autobusy, a to dve eurá za hodinu státia," vysvetľuje referentka.
Mestská rada v uznesení odporúča schváliť navrhované zmeny všeobecne záväzného nariadenia. Piešťanskí poslanci sa budú návrhom nariadenia zaoberať 30. júna na zasadnutí MsZ.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj