Päťdesiatpäť parkovacích miest bude stáť 99-tisíc

  • Spravodajstvo
  • 17. mája 2011, 11:59
  • Autor:Igor Paulech

PIEŠŤANY – V rámci schvaľovania rozpočtu mesta na rok 2011 sa členovia mestského zastupiteľstva vo februári rozprávali aj o možnosti parkovania na sídlisku Adam Trajan. Podľa návrhu Ivety Babičovej (SDKÚ-DS) sa mal projekt parkovania pri bývalom Impaku rozšíriť z pôvodných dvadsať na päťdesiat miest. V súčasnosti sa projektová dokumentácia parkoviska dopracováva do finálnej podoby. S touto investičnou akciou rozpočet na rok 2011 ráta, a to v sume viac ako 99-tisíc eur.

Poslankyňa Jana Bartošová (SDKÚ-DS) k problému parkovania ešte na februárovom zastupiteľstve povedala, že na sídlisku Adam Trajan je v súčasnosti na 1908 bytových jednotiek len 966 parkovacích miest. Vybudovanie parkoviska pri Impaku podľa nej situáciu nerieši, no do istej miery môže pomôcť. „V súlade s požiadavkami, ktoré sformulovali poslanci zastupiteľstva, sme zadali projekt parkoviska na sídlisku A. Trajan. Na ploche bude miesto pre 55 vozidiel. Pôvodné riešenie bolo pre 26 áut a miesto bolo súčasťou projektovej dokumentácie Domova sociálnych služieb,“ hovorí vedúca odboru správy Mestského úradu v Piešťanoch Eva Pobjecká.
Parkovacie plochy budú vybudované zo zámkovej dlažby. Zo strany od bývalej základnej školy projekt ráta i s položením chodníka a odvodnením plochy. Pri parkovisku by mala pribudnúť i zeleň. „Projektovú dokumentáciu budeme mať k dispozícii už koncom mája. Cena dokumentácie je 2730 eur. Po odovzdaní projektu sa uskutoční verejné obstaranie realizátora stavby,“ dopĺňa E. Pobjecká.

Podľa informácií od vedúcej odboru správy so stavbou by dodávateľ mal začať počas septembra a parkovisko by malo byť hotové do konca tohto roku. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav