POZRITE SI: Rozhovor s Marii Rottrovou

  • Nezaradené
  • 3. mája 2011, 11:50
  • Autor:text a foto Igor Paulech, video:Viera Dusíková, strih A. Rebrová

PIEŠŤANY – Česká spevácka diva Marie Rottrová po viac ako roku zavítala so svojim programom do Piešťan. Priaznivci jej časom overených pesničiek si ju spoločne s hudobným hosťom Jaroslavom Wykrentom mohli vychutnať minulý piatok. Do takmer dvojhodinového koncertu táto stálica česko-slovenského hudobného neba však tentoraz nezaradila skladbu Jaromíra Nohavicu Lásko voníš deštěm. Ľuďom v zaplnenej sále Domu umenia vôbec neprekážalo, že účasťou na koncerte „zmeškali“ hokejový zápas Slovenska zo Slovinskom.

Výnimočný hlasový prejav robí z Marie Rottrovej top umelkyňu, na ktorú nedajú jej fanúšikovia dopustiť, a tým jej skladby vôbec nestarnú. „Každý koncert je pre mňa niečím výnimočný. Slovenské publikum je špecifické tým, že je živelné a v Piešťanoch sú ľudia vždy úžasní. Jaroslav Wykrent so mnou už jazdí niekoľko rokov ako môj hudobný hosť. Obdivujem ho za to, že sa vždy prekonáva – svoju chorobu, a na javisku to všetko z neho opadne a veľmi sa teší z priazne publika. Koncertovanie je moja forma dobíjania energie a vzpruhy. Mám rada svojich poslucháčov a divákov a takto sa s nimi stretávam už štyridsať rokov. Znovu a znovu ma dokážu prekvapiť, že takmer neustále sú koncertné sály vypredané. Asi by bolo vhodné v najlepšom prestať…,“ vyznala sa zo svojich pocitov po piešťanskom koncerte česká speváčka Marie Rottrová.
Piešťanskému publiku pripravila Marie Rottrová výber starších, ale aj novších piesní. Diváci si spolu s lady soul zanôtili pesničku Řekni kde ty kytky jsou, ale aj skladbu z Bratislavskej lýry – Ten vůz už jel. Zazneli i skladby Skořápky ořechú či veľký hit Večerem zhýčkaná. „Mala som šťastie, že pri mne vždy stáli ľudia, ktorí ma dobre poznali a písali mi piesne priamo ušité na telo, akoby som ich zložila sama. Mám ich pri sebe aj teraz. Pokiaľ mladí speváci, napríklad aj zo Superstar nájdu takýchto ľudí a vybudujú si repertoár, budú určite úspešní,“ povedala M. Rottrová.
((myvideo:3))

Česká speváčka nemala podľa jej slov problém vybrať niekoľko desiatok jej najznámejších piesní do novej výberovky Zlatá kolekce 1968 – 2010. „Mala som jasno, čo chcem zaradiť do tejto kolekcie. Vyberala som rôzne single, typické pesničky pre každé obdobie. Vynechala som napríklad anglicky spievané skladby, čo som urobila na začiatku kariéry,“ doplnila M. Rottrová.
((myvideo:2))
Piatkovému koncertu Marie Rottrovej možno konkuroval večerný prvý majstrovský hokejový zápas Slovenska. V Dome umenia sedeli muži i ženy a koncertná atmosféra ich vtiahla tak, že pravdepodobne si nikto na hokej ani nespomenul. Hokejovú atmosféru majú však v rodine Marie Rottrovej radi: „Všetci si radi pozrieme hokej. S bratom som pravidelne chodievala na zimný štadión sledovať hokejové zápasy. Mám to rada, tú náladu a atmosféru. Doma si vždy otvoríme vínko a máme pohodový hokejový večer.“

((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela