Dieťa chodilo po rímse pri bývalom trhovisku

  • Spravodajstvo
  • 28. apríla 2011, 16:40
  • Autor:Viera Dusíková, foto: HaZZ

PIEŠŤANY – Uplynulý týždeň sa niesol v znamení výjazdov piešťanských hasičov. So zapnutou sirénou vychádzali z garáží jedenásťkrát. Hasili šesť požiarov, zavolali ich k trom dopravným nehodám, ale riešili aj štyri technické zásahy – čerpali vodu, odstraňovali odhnitú lampu, likvidovali benzínovú škvrnu a zachraňovať mali aj dieťa na rímse.

Traja príslušníci vyrážali s technikou Mercedes Atego v pondelok 18. apríla po pol ôsmej večer k horiacej tuji na bratislavskom cintoríne. Strom nachádzajúci sa v blízkosti hlavného kríža pravdepodobne niekto zapálil úmyselne. Hasiči požiar zlikvidovali vysokotlakovým prúdom.

Na ochrannej hrádzi rieky Váh pri Poľnohospodárskom družstve Sokolovce horela v utorok 19. apríla suchá tráva. Hasiči požiar na ploche asi 500 m2 zlikvidovali vysokotlakovým prúdom a dohasili ho lopatami.
Údajne nad niekdajšou predajňou drogérie pri bývalom trhovisku chodilo po rímse v utorok 19. apríla naobed malé dieťa. K zásahu zavolali nielen zdravotníkov a políciu, ale aj hasičov, ktorí majú k dispozícii výškovú techniku. Našťastie – všetko dopadlo dobre, ohrozené dieťa zachránili policajti ešte pred príchodom príslušníkov HaZZ.

Na parkovisku na Vodárenskej ulici unikal benzín z preplnenej, neuzatvorenej nádrže osobného automobilu Ford Fiesta. Stalo sa to v utorok 19. apríla o druhej popoludní. Hasiči škvrnu zlikvidovali vapexom.

V stredu 20. apríla nezvládol riadenie vodič osobného auta na štátnej ceste Drahovce – Piešťany a ocitol sa mimo vozovky na streche. Dymiace auto uhasili ešte pred príchodom hasičskej jednotky okoloidúci ľudia. O vodiča z havarovaného auta sa postarali záchranári. Hasiči vykonali na aute protipožiarne opatrenia, k úniku škodlivín do okolia nedošlo.

Na diaľnici D1 v smere Horná Streda – Piešťany havarovala v piatok dopoludnia Škoda Felícia. K zásahu vyrazili traja príslušníci HaZZ v Piešťanoch aj záchranári, ktorí sa postarali o tri zranené osoby. Priestor na diaľnici vyznačili kužeľmi, k obmedzeniu premávky na diaľnici nedošlo. Hasiči vykonali na zdemolovanom vozidle protipožiarne opatrenia.

Kuriózny prípad odhnitého zhrdzaveného stožiara verejného osvetlenia riešili hasiči minulý piatok na obed. O nahnutom stožiari, ktorý bol zakliesnený v korune stromu a ohrozoval ľudí, informovali operačného dôstojníka HaZZ piešťanskí mestskí policajti. Hasiči stĺp odstránili a uložili mimo chodníka.
Pri Vrbovom v odbočke na Krakovany horela v piatok o 13.14 h tráva. K požiaru sa vybrali dvaja príslušníci HaZZ, ktorí oheň zlikvidovali vysokotlakovým prúdom vody a ochladili aj okolité stromy a kríky.
V polyfunkčnom dome na Radlinského ulici v Piešťanoch zatopilo v piatok podvečer suterén. Hasiči vodu odčerpali kalovým aj ponorným čerpadlom. Majiteľ budovy predtým informoval hliadku o tom, že dom je odstavený od elektriny, privolal aj poruchovú službu elektrární.
Pri poslednom – piatom výjazde na Veľký piatok hasiči zlikvidovali tlejúce zvyšky požiaru suchého porastu a komunálneho odpadu vo Veľkom Orvišti pri bývalých štátnych majetkoch. K zásahu vyrazili Tatrou 815 traja príslušníci HaZZ.
Minulú sobotu zavolali hasičov k dopravnej nehode, ktorá sa stala o jedenástej dopoludnia na štátnej ceste v Šterusoch. Nebezpečne vyzerajúca nehoda s dvoma zranenými osobami zamestnala hasičov až do pol jednej. Na mieste zasahovali všetky zložky záchranného systému. O ľahko a stredne ťažko zranené osoby v prevrátenom aute, ktoré sa nachádzalo mimo vozovky, sa postarali záchranári. Hasiči vykonali na aute protipožiarne opatrenia, zlikvidovali vytečené prevádzkové kvapaliny a vrátili auto nazad na kolesá.
Na Bielu sobotu o pol ôsmej večer zasahovali traja piešťanskí hasiči, ale aj dobrovoľníci z DHZ Prašník pri požiari trávy na začiatku Prašníka pri vodnej nádrži Čerenec. Požiar sa rozprestieral na ploche asi sto metrov štvorcových, plamene zachvátili aj bútľavý peň. Hrozilo, že oheň sa rozšíri do okolia, pretože obhoreli aj na tri priľahlé stromy. Pri zásahu bol prítomný aj starosta obce Prašník. Len čo hasiči uhasili tento zrejme úmyselne založený požiar, rozhorelo sa na druhej strane vodnej nádrže smerom na Vrbové. Aj tento požiar zlikvidovali.
Pri futbalovom štadióne v Krakovanoch horel počas Veľkonočnej nedele zvyšok asi štvorročného stohu jačmennej slamy. Pretože požiar neohrozoval okolie a vonku začínalo pršať, dážď aj umiestnenie stohu boli dva faktory, ktoré zabezpečili bezpečné celkové vyhorenie stohu. Ten, ako sa napokon ukázalo, patril miestnemu poľnohospodárskemu družstvu. K požiaru zavolali aj požiarneho technika spomínanej organizácie.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín