Potetovanými pomarančmi pomohli onkopacientom

  • Spravodajstvo
  • 3. novembra 2010, 10:43
  • Autor:(IP), foto: M. Slaninka

PIEŠŤANY/TRNAVA – V trnavskom Artklube sa stretlo jedenásť tatérov, aby podporili myšlienku pomoci najmenším onkologickým pacientom. Spoločne tetovali na pomaranče a ďalšie citrusové plody, a to najmä rozprávkové postavičky.

Približne tridsať kusov potetovaného ovocia následne organizátori vydražili za takmer 2700 eur. Peniaze pôjdu na rekonštrukciu oddelenia Detskej onkologickej kliniky v Bratislave.

Jeden z organizátorov podujatia, Tomáš Husár, prezradil, že nápad „Kerka pre život“ vznikol v Prahe ešte v roku 2006. Autorom bol Lukáš Poláček, ktorý pros-
tredníctvom vydražených potetovaných pomarančov finančne pomohol jednému pražskému detskému domovu. „Lukášovu myšlienku som trošku upravil. Chcel som tetovanie, na ktoré stále väčšina ľudí negatívne reaguje, prepojiť tiež s peknou myšlienkou. Všetci organizátori a tatéri sa tiež zúčastnili bez nároku na honorár. Vyzbierané peniaze som bol osobne minulý týždeň odniesť na detskú onkológiu,“ hovorí T. Husár. Financie podľa jeho slov pôjdu pravdepodobne na infúznu pumpu alebo na potrebné lieky.
Viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín