Kúpeľné mesto teraz patrí rozprávkam

  • Spravodajstvo
  • 25. mája 2010, 15:06
  • Autor:TASR/online redakcia

PIEŠŤANY – Zázračný oriešok plný rozprávok otvorili dnes v Piešťanoch. Šiesty ročník festivalu s podtitulom Kniha v rozhlase – rozhlas v knihe prinesie do piatku 28. mája množstvo zážitkov predovšetkým pre malých čitateľov a poslucháčov rozprávok.

Dospelým tvorcom zase ocenenie ich tvorby za uplynulé dvojročné obdobie od poslednej súťažnej prehliadky.
Festival Zázračný oriešok pripravuje Slovenský rozhlas (SRo) v spolupráci s Mestskou knižnicou v Piešťanoch. Výber titulov do festivalovej súťaže v dvoch kategóriách – rozhlasové rozprávkové hry a monologické rozprávky – večerníčky sú podmienené existenciou ich literárnej predlohy, publikovanej knižne alebo v časopise. Výnimočným znakom festivalu je skutočnosť, že súťažné tituly hodnotí okrem odbornej aj 30-členná detská porota, zložená z čitateľov knižnice.
Po úvodnom stretnutí účastníkov festivalu s deťmi piešťanských škôl a karnevalovom sprievode je dnes večer na programe slávnostné otvorenie podujatia s názvom Hracia skrinka, kde odovzdajú herečke Zuzane Kronerovej Cenu SRo za výrazný vplyv rozhlasovej dramatickej tvorby pre deti. Pre návštevníkov festivalu sú pripravené mnohé sprievodné podujatia ako výstavy ilustrácií či plagátov na rôznych miestach Piešťan, predstavenia bábkových divadiel, diskusie s autormi rozprávok a koncerty. Porota sa bude venovať počúvaniu súťažných rozprávok v priestoroch Mestskej knižnice, vyhlásenie víťazov bude vo štvrtok 27. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava