B. Munzarová: Povahovo sa Louise vraj podobáme

  • Spravodajstvo
  • 19. októbra 2009, 09:34
  • Autor:ip

PIEŠŤANY – Počas nedávneho predstavenia Jako Thelma a Louise si Piešťanci mohli vychutnať herecký koncert členov Divadelného spolku Frída z Brna. Diváci odmenili znamenité výkony českých hercov dlhotrvajúcim potleskom.

Piešťanský týždeň sa pred predstavením rozprával s Bárou Munzarovou, ktorá si v hre zahrala úlohu rozhodnej a priamej Louise.
Vaši divadelní kolegovia zo spolku tu už hosťovali s hrou Kosa. Mali ste možnosť niekedy navštíviť Piešťany alebo tu hrať v divadle?
V Piešťanoch som prvýkrát. Takisto aj v tomto divadle mám svoju premiéru. Stihla som si však pozrieť kúsok z mesta, Kúpeľný ostrov a park. Bola som úplne ohromená a mrzí ma, že nemám možnosť tu zotrvať o niečo dlhšie. Určite by som si vyskúšala niektorú z kúpeľných procedúr. Nastupujem však znovu do továrne, ako tomu ja zvyknem hovoriť. O pár hodín (po predstavení Jako Thelma Louise v Piešťanoch, pozn. red.) natáčam ďalšie diely českej ordinácie. Na takéto hektické presuny by som potrebovala asi lietadlo (smiech).
Vystupujete tu v rámci festivalu Piešťanské rendezvous. Je to prepojenie slovenských a českých divadelníkov. Myslíte si, že zabúdame na to, že sme žili v spoločnom štáte?
Stále sme prepojení, nie je potrebné nijako násilne pripomínať, že sme boli jeden štát. Ale aj vďaka Fríde a práci Martina Trnavského, ktorý vstúpil do slovenskej ordinácie, tento fakt viac vnímame. Uvedomujem si to aj prostredníctvom stretnutí s Jakubom Nvotom, s ktorým chystáme ďalšie predstavenie. Keby neboli eurá, tak ani neviem, že prechádzam do iného štátu.
Ako sa vám darí v ordinácii? V Pociťujete, že popularita, ktorú ste prostredníctvom tohto televízneho seriálu získali, vás niekedy obťažuje?
Séria beží a myslím si, že ju tak niečo nezastaví. A čo sa týka aspektu, že som sa vďaka ordinácii dostala viac do povedomia divákov, má to svoje plusy aj mínusy.
Český bulvár vám a vašej rodine v poslednom čase dosť znepríjemňuje život.
Časom vám nič neostane, iba sa nad tými klamstvami, ktoré sú na 99% zamerané na to, aby ublížili, povzniesť. Netýkajú sa však len vás, ako jedného človeka, ale nabaľujú aj rodinu a najbližších priateľov, ktorí ani nevedia, ako k tomu prišli. Treba sa naučiť obrniť a mávnuť nad tým rukou, pretože by som sa inak zbláznila. Nie je to ani v silách jednotlivca niečo s tým urobiť. A už vôbec nie púšťať sa do súdnych procesov a sporov s médiami. 
Ako informácie z bulvárnych „plátkov“ vnímajú vaši rodičia?
Toto vnútorne prežívam asi najviac. Moji rodičia si prešli režimom, o ktorom nemusím hovoriť. Pamätám si, že kvôli tomu, že nikdy nevstúpili do strany, mali strach, že so sestrou nedoštudujeme.
Musím povedať, že po celý život zachovávajú istú etickú a ľudskú linku. Za to si ich nesmierne vážim. Teraz sa však ocitli v pozornosti českých médií.  Najhoršie na tom je, keď nejaký paparazzi stojí pred našim domom. Otec, ktorý je už 75-ročným pánom a ide s mojou dcérkou do školy dostane vynadané od človeka, ktorý striehne takmer pri našom vchode a s autom bráni výjazdu z domu. Potom sa do toho musí zapájať polícia, napríklad aj vtedy, čo istý „fotograf“ urobil snímku mojej mamy, ako na balkóne stojí bez parochne. Za tieto veci, umelo vytvorené kauzy, by som sa bola schopná sa fyzicky brániť.
Poďme však od nepríjemných vecí k vášmu účinkovaniu vo Fríde a takisto aj v hre Jako Thelma a Louise. Kedy ste mali premiéru a ako sa cítite v úlohe Louise?
Predstavenie malo premiéru, ak si dobre spomínam, po Vianociach. Je to čerstvá záležitosť a hráme ju dosť často. Túto divadelnú hru máme naozaj radi, hlavne s Marikou.
Pre chalanov „Friďákov“ – Martina Trnavského a Radima Nováka je to prvý krok do úplne iných vôd. Oni väčšinou pripravujú vlastné, autorské veci a toto je ich prvá inscenácia podľa predlohy, ktorú upravil Kuba Nvota. Táto československá spolupráca má vo Fríde veľkú tradíciu.
Existuje vo vašom živote Thelma, teda nejaká spriaznená duša?
Ja mám najlepšiu kamarátku, pravdepodobne už od svojich šiestich rokov. Od prvej triedy na základnej škole. Je to pre mňa jeden z najbližších ľudí, ktorý vie o mne úplne všetko. Neviem vám povedať, či ako dvojica by sme sa povahovo mohli porovnať k Thelme a Louise. Pán principál (Martin Trnavský, pozn. red.) ale tvrdí, že niektoré moje povahové prvky sú veľmi podobné s Louise, ktorú hrám predstavení.
Ako je to z úlohou JD-ho, Vo filme ho hral Brad Pitt. Máte aj vy v tomto predstavení svojho Brada Pitta?
Samozrejme, aj Brad Pitt tam je. Keď sa na to pýtate, ten náš je „bradpitovatejší“ ako sám Brad Pitt (smiech).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 1. mája 2024
Meniny má Amarila, Pamela, zajtra Žigmund