Osemdesiatiny slávila výstavou obrazov

  • Kultúra a spoločnosť
  • 2. októbra 2009, 10:07
  • Autor:(IP)

PIEŠŤANY – Eva Krause, umelkyňa a výtvarníčka, v týchto dňoch oslavuje okrúhle osemdesiate jubileum. Minulý utorok predstavila viac ako päťdesiatku svojich prác v galérii Fontána.

Výstava tapisérií, v ktorých prevládajú prírodné motívy, bude prístupná do polovice októbra. Umelkyni, ktorá dlhé roky žije v Piešťanoch, zablahoželali k jubileu rodina, známi a priatelia. Z rúk primátora Rema Cicutta si prevzala aj medailu mesta Piešťany ako poďakovanie za jej tvorbu a dar k narodeninám. Umenie textilu, tapisérie a artprotisu sprevádzajú výtvarníčku už dlhé desaťročia. Začiatkom 60. rokov minulého storočia sa pričinila o vznik československej tapisérie vo Výskumnom ústave vlnárskom v Brne.
Eva Krause sa zameriava hlavne na prírodné scenérie a prostredníctvom textilu, kompozície a farieb vytvára plochy, čiary a línie, ktoré pretvára na krajinárske obrazy. Táto rodáčka z Brna má na konte okrem iného aj ocenenie zo svetovej výstavy textilných výtvarníkov v talianskom Miláne. K jej najvýznamnejším úspechom patrí však účasť na svetovej výstave EXPO v Bruseli v roku 1958.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel