Opustila armádu, lebo chcela pomáhať ľuďom

  • Nezaradené
  • 9. septembra 2009, 11:14
  • Autor:(ad)

PIEŠŤANY – Zuzana Harcsová (44) z Banky sa pred ôsmimi rokmi rozhodla opustiť istú pôdu v armáde, kde pôvodne pracovala a vstúpiť do rizikových vôd podnikania.

Ťahalo ju k tomu, robiť niečo, čo jej bude srdcu bližšie ako vojenský život.  Prihlásila sa na masérsky kurz a dnes má vlastnú prevádzku s názvom Vital centrum. Začiatky boli ťažké a hoci s ňou zákazníci väčšinou zostávajú, musí sa neustále zdokonaľovať, aby sa medzi veľkou konkurenciou v našom meste udržala.

Ste pôvodným povolaním vojačka, prečo ste sa rozhodli odísť z armády a dať sa na živnostníčenie?

– V mladosti som nemala vyhranené záujmy. Vyštudovala som gymnázium, a keďže som sa nedostala na univerzitu, prihlásila som sa na ročné štúdium pri Vysokej vojenskej leteckej škole SNP v Košiciach. V armáde som pracovala 15 rokov, ale ťahalo ma to, skúsiť niečo iné. Nevedela som presne, v čom budem podnikať. Mala som skôr túžbu pomáhať ľuďom a robiť niečo, čo súvisí so zdravím. Preto som si vybrala masérsky kurz. Dnes neľutujem, i keď rozhodovanie
nebolo jednoduché.

Začali ste podnikať hneď vo vlastných priestoroch?

– Nie, najskôr som dva roky spolupracovala s firmou REMAS, u ktorej som sa školila. Centrum Vitalis som otvorila pred šiestimi rokmi. Postupne som si urobia okrem klasickej masáže aj ďalšie špecializované kurzy a nedávno som sa prihlásila na Inštitút fyzioterapie, balneológie a liečebnej rehabilitácie UCM v Piešťanoch, aby som si doplnila vzdelanie.

Akú služby svojím zákazníkom ponúkate?

– Okrem klasickej, reflexnej ponúkame aj japonskú shiatsu, thajskú masáž, lymfodrenáž, bankovanie, medovú a masáž čakier. Robím tiež proticelulitídne, rašelinové zábaly, suchý kúpeľ CO2. V ponuke máme aj solárium a prístroj CHI-3D, ktorý dodáva energiu i napravuje chrbticu a WIS-DOM na odstránenie únavy očí, vrások a opuchov pod očami. Predávame tiež detoxikačné prípravky od psychiatra Jozefa Jonáša z Čiech. Pomáhajú najmä pri chronických problémoch.

Pociťujete v súčasnosti následky finančnej krízy? Neľutujete svoje rozhodnutie?

– Neľutujem, hoci táto práca je časovo i fyzicky náročná. Pomáha mi aj kolegyňa a moja dcéra, ktorá sa stará o účtovníctvo. Mám väčšinou stálych zákazníkov, mimopiešťanskí klienti ku mne chodievajú skoro vždy, keď sú v meste. V auguste sme síce mali menšie tržby ako obvykle, zatiaľ však nedokážem zhodnotiť, či je to následkom krízy. Uvidím, ako bude situácia pokračovať.

Massage Vital centrum Zuzany Harcsovej sídli v centre na Ulici Eugena Suchoňa (pri bývalom trhovisku). Otvorené má od 11.00 do 18.00 h a objednať na masáž sa zákazníci môžu na tel. čísle 0903/264 580.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín