Evu by pólisti otvorili aj o rok

  • Nezaradené
  • 9. septembra 2009, 10:39
  • Autor:A. Drahovská

PIEŠŤANY – Poslanci piešťanského mestského zastupiteľstva na septembrovom rokovaní o dotácii na kúpalisko Eva pre klub vodného póla nerozhodli. Vodní pólisti zatiaľ Evu nechávajú otvorenú pre verejnosť i športovcov.

O dotáciu straty z prevádzky požiadajú mesto opäť po prehodnotení tohtoročnej sezóny. Či je suma 45-tisíc eur, o ktorú žiadali, reálna, a ako vidí budúcnosť Evy, sme sa opýtali predsedu Klubu vodného póla Piešťany, Jozefa Cifru.
Minulý rok ste dostali od mesta dotáciu okolo 56-tisíc eur, tohto roku ste žiadali o 45-tisíc. Je táto suma stále reálna a čo obsahuje?

– Áno, podľa našich súčasných výpočtov by mala byť reálna a obsahuje sumu za vodu a stočné. Ostatné výdavky – mzdy, prevádzkové náklady, opravy, údržba, rozbory vody či chémiu – by sme chceli pokryť z príjmov za vstupné. Ak sa nám podarí získať sponzorské príspevky, tak aj z nich.

Mesto návrh na dotáciu zatiaľ odložilo o mesiac-dva, keď by vraj už mali vedieť, koľko peňazí dostanú z daní. Budete čakať s úhradami faktúr?

– Nič iné nám nezostáva. Dohodli sme sa s vedením Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany aj o zápočte za ich klientov a so splatnosťou faktúr sú ochotní počkať.

Problémy s dotáciou na prefinancovanie straty ste mali aj minulý rok, napriek tomu ste sa opäť rozhodli Evu prevádzkovať. Neľutujete tento krok a otvorili by ste kúpalisko opäť aj budúcu sezónu?

– Vidím spätnú väzbu od ľudí, a tak neľutujem. Keď vám pošlú e-mail z Čiech s poďakovaním, že sme Evu otvorili, keď viem, že deti a mládež majú kde trénovať, naučiť sa plávať, som rád, že sme do toho išli. Stav bazénov je však už naozaj neúnosný, lebo aj po opravách na začiatku sezóny sme na jej konci tam, kde sme boli predtým. Otvorili by sme ju opäť, ale iba v prípade, že príde k zmene a peniaze na Evu sa dostanú do rozpočtu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína