Piešťanci našliapali 442 kilometrov proti rakovine

  • Nezaradené
  • 7. septembra 2009, 14:15
  • Autor:vd

AKTUALIZOVANÉ
PIEŠŤANY – Priestranstvo pred Domom umenia sa v prvý septembrový pondelok zaplnilo školákmi i študentmi stredných škôl, ktorí sa zapojili do akcie – Na kolesách proti rakovine.

Tohtoročnou novinkou bola súťaž v našliapaných kilometroch na stacionárnych bicykloch.
Za tri hodiny sa na nich vystriedalo 124 ľudí, ktorí spolu našliapali 442 kilometrov. Súťaž prebiehala  v dvadsiatich mestách Slovenska. „ Väčšina miest zapojila svojich občanov na námestiach – naši dobrovoľníci ich oslovujú popoludní, keď idú z práce. Piešťany ale zorganizovali túto akciu troška inak, zamerali ju najmä na deti,“ vysvetľuje  manažér Slovenského paralympijského výboru, ktorý akciu organizuje,  Peter Hamaj. 
V Piešťanoch sa k nej pripojili nielen školy ale aj  Centrum  voľného času Ahoj.  „Každé z detí si vybralo to,  k čomu inklinuje najviac. Súťažili za sladkú odmenu, víťazom bol každý, kto absolvoval slalom s fúrikom, rýchlostný okruh na kolobežke, či jazdu zručnosti na bicykli,“ povedal Piešťanskému týždňu riaditeľ CVČ Peter Koštiaľ. Po deťoch zostali na chodníku v parku aj pekné kresby plné slniečok, zvieratiek a rozličných dopravných prostriedkov. Škoda len, že organizátori zabudli na pitný režim školákov, ktorých  po  našliapaní kilometrov riadne smädilo. Záver akcie potom patril štvorici cvičencov na stacionárnych bicykloch –Jane, Dominike, Kataríne a Milanovi. „Bolo nám tu fajn a sme radi, že sme pre Piešťany našliapali pár kilometrov,“ zhodnotili svoje výkony štyria bojovníci proti rakovine.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela