Prírodné kúpaliská pri Piešťanoch hygienici nesledujú

  • Spravodajstvo
  • 21. augusta 2009, 12:19
  • Autor:(ad)

PIEŠŤANY – Kvalitu vody na kúpanie v prírodných areáloch – štrkovisko Dlhé kusy, vážske prúdy a Sĺňava, o ktorých sme písali v Piešťanskom týždni č. 33/09 – hygienici nemonitorujú. Podľa vyjadrenia trnavskej regionálnej hygieničky Dariny Lopušnej tieto lokality nie sú vyhlásené za prírodné kúpacie oblasti.

Hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Lenka Šrámková doplnila, že aktuálne informácie o kvalite vody na kúpanie nájdu záujemcovia aj na webovej stránke ÚVZ. Podľa správ z monitoringu najbližšie k Piešťanom sledujú hygienici stav kvality vody napríklad na Duchonke, kde vzorky z 5. augusta nevyhovovali požiadavkám pre prekročenie medzných hodnôt v ukazovateľoch farba, fenoly a priehľadnosť. Po mikrobiologickej stránke prekročenie noriem nezistili.
V ďalšej lokalite Zelená voda pri Novom Meste bola v 33. týždni kvalita vyhovujúca. Hygienici u nás pravidelne kontrolujú stav na kúpalisku Eva. „Kontrola vody na kúpanie na Eve vykonáva v pravidelných intervaloch prevádzkovateľ, ktorý laboratórne výsledky vody na kúpanie predkladá na Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trnave," uvádza D. Lopušná. Evu sleduje RÚVZ aj v rámci štátneho zdravotného dozoru a podľa ich zistení vyhovuje požiadavkám vyhlášky ministerstva zdravotníctva.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav