Stoh slamy nechali dohorieť

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 13. augusta 2009, 07:58
  • Autor:vd

Uplynulý týždeň piešťanskí hasiči likvidovali požiar stohu slamy, ale aj auta i unimobunky, no pomáhali i pri nakladaní mladíka, ktorý sa topil vo Váhu, do vrtuľníka. O tejto udalosti píšeme v článku na inej strane.

V stredu 29. júla vyrážali muži v modrom na Hlbokú ulicu, kde horelo osobné auto Toyota Corolla. Aj keď sa jeho majiteľ pokúšal zvládnuť začínajúci požiar ručným hasiacim prístrojom, s ohňom si poradili až hasiči. Predpokladaná škoda na vozidle predstavuje čiastku viac ako 5300 eur (160 000 Sk). Príčinou požiaru bol pravdepodobne skrat v elektroinštalácii vozidla.
Za železným mostom sa vo štvrtok podvečer rozhorela unimobunka s uskladnenou slamou. Keď hasiči dorazili k požiaru, bola už budova v plameňoch, ba horeli aj okolité stromy. Hasiči požiar likvidovali vodou aj mechanicky. Na miesto sa ale museli vrátiť okolo deviatej, keď sa 120 balíkov slamy opäť vznietilo. Majiteľovi vznikla škoda asi 500 eur.
V nedeľu pomáhali Piešťanci pri zásahu v Pobedime, kde sa vznietil stoh slamy. Na mieste už boli členovia obecného hasičského zboru. Keďže sa požiar nachádzal v okrese Nové Mesto nad Váhom, velenie prevzali tamojší hasiči. Situáciu zhoršoval silný nárazový vietor. Stoh s rozmermi 70×20 metrov museli nechať dohorieť. Predseda poľnohospodárskeho družstva zabezpečil oboranie stohu, aby sa požiar nerozšíril aj do okolia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel