Letisko pod krajom a mestom

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 13. augusta 2009, 07:51
  • Autor:pet

Štát plánuje previesť svojich 22,14 % akcií piešťanského letiska v hodnote 5,035 mil. eur za symbolickú cenu na mesto a kraj.

Trnavský samosprávny kraj si tak k svojim 56,37 percentám pripíše ďalších 16,01 % akcií, u Piešťan sa zvýši podiel na majetku letiska z 21,49 na 27,52 percenta. Piešťanské letisko, ktoré má hodnotu približne 22,7 mil. eur, v súčasnosti spravuje ministerstvo dopravy.
Podľa návrhu ministerstva mal štát vlastniť alebo všetkých 100 percent akcií letiska, alebo žiadne. Keďže ďalší akcionári – mesto Piešťany a Trnavský samosprávny kraj – sa svojich podielov nechceli vzdať, urobí tak štát. K prevodu dôjde až potom, keď privatizáciu letiska schváli vláda a následne prerokuje parlament.
Na samotnom fungovaní letiska sa táto zmena v štruktúre vlastníckych vzťahov podľa primátora Piešťan Rema Cicutta neprejaví. „Letisko nemení svoj charakter, bude naďalej pracovať ako doteraz, čo je prioritou pre mesto aj pre Trnavský samosprávny kraj. Po spracovaní ďalšej stratégie jeho rozvoja budeme verejnosť informovať o tom, ako zabezpečíme všetky letové činnosti, ktoré tu chceme mať," povedal o plánovanej transakcii a dodal, že „vždy je dobré a vítané, keď sa navyšuje majetok mesta bezodplatným prevodom. Na druhej strane však budeme mať aj zodpovednosť zaň, spolu s druhým akcionárom – samosprávnym krajom."

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava