Leto opäť patrí hudbe pod holým nebom

  • Spravodajstvo
  • 15. júla 2009, 07:53
  • Autor:ip

V posledných rokoch sme si už zvykli, že ponuka letných hudobných festivalov sa stále rozširuje. Kalendáre najzaujímavejších open air podujatí sa začínajú plniť už od mája a fanúšikovia majú čo robiť, aby ich všetky stihli.

Okrem tradičných názvov sa v Piešťanoch a širokom okolí začínajú objavovať aj novinky, ale pretože počet víkendov je obmedzený, niektoré dátumy akcií sa prekrývajú. V našom meste sa tento rok síce nebude hodokvasiť, ale aj mimo Piešťan si milovníci koncertov pod holým nebom nájdu dostatočné množstvo náhrad.
Festival Bažant Pohoda, ktorý sa uskutoční od 16. do 18. júla, patrí k najväčším hudobným udalostiam letných mesiacov na Slovensku. Na ôsmich pódiách vystúpi až 130 interpretov. Nezostane iba pri hudbe, pripravenú majú aj divadelnú produkciu a adrenalínovú zábavu.
Michael Jackson v pesničkách znovu ožije počas V.I.P. hrad Beckov v piatok 24. júla.
Zábavu sľubujú aj organizátori Topvar Žákovic open počas víkendu 24. a 25. júla v Trenčianskych Bohuslaviciach, ktorí vsadili na stálice Janu Kirschner či Hex. Priestor dostanú aj Hudba z Marsu, východniari z Chiki Liki Tu-a a ďalšie známe a menej známe mená.
Letné prázdniny prehupnú do druhej polovice prostredníctvom folku, country a bluegrass na Feste Dobré Bohunice. Posledný júlový a prvé dva augustové dni sa opäť budú skákať pupkáče a predstavia sa skupiny Slniečko, Neznámi, Cigánski Diabli či Katka Koščová.
Open Jazz fest v Novom Meste nad Váhom v dňoch 31. júla a 1. augusta privíta domácich aj zahraničných džezmenov a v tom istom termíne na Bee Free v Hornej Strede vypukne tanečné šialenstvo v štýle house, techna, drum & bass a trancu pod taktovkou celého radu dídžejov.
Druhý augustový víkend od piatka do nedele oslávi Červeník 44. ročník festivalu rocku a popu. Headlinerom je revival skupiny AC/DC z Veľkej Británie, ale aj domáci Polemic, Gladiátor, Horkýže slíže, Tublatanka či „sused" z Česka – Janek Ledecký.
Nabitý hudbou bude i piaty ročník Orange Music Summer Duchonka, kde počas 7. a 8. augusta dostanú šancu zahrať si okrem najobľúbenejších interpretov ako Zuzana Smatanová, Desmod, Polemic, Hex či Para aj mladé začínajúce kapely.
V polovici augusta (v piatok 14. a sobotu 15.) Jaslovskými Bohunicami zaburáca Hard Fest s punkovými a rock’n’rollovými legendami ako SPS či Hudba z Marsu.
V piatok 21. augusta si na Zelenej vode vychutnajú priaznivci big bítu Víkend legiend.
Záver leta a bodka za sezónou už tradične patrí trojdňovému maratónu country, folku či pesničkárov na festivale Lodenica, ktorá sa koná 27.-29. augusta. Svoje osvedčené songy zahrajú opäť Čechomor, Nedvědovci či Allan Mikušek.
Ako vidno, ponuka je aj toto leto naozaj bohatá. Stačí už len vybrať si ten svoj festival a vyzbrojiť sa dostatočnou výdržou.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava