Výstavu umelcov z Hubiny otvorili na hody

  • Spravodajstvo / Región
  • 14. júla 2009, 20:25
  • Autor:šg

Výstavu obrazov s názvom Neprofesionálni maliari Hubiny sprístupnili počas tohtoročných hodov v prvú júlovú sobotu v hubinskom kultúrnom dome. Štyrmi desiatkami svojich diel sa na nej v priebehu troch hodových dní predstavilo sedem miestnych autorov.

Najstarším bol 83-ročný Jozef Radošinský, najmladšou iba sedemročná Klaudia Koščová. Návštevníci si mohli pozrieť aj práce Jána Benku, Jaroslavy Mihalikovej, Zuzany Rehákovej, Zlatice Drličkovej a Moniky Chalásovej. Z obrazov dominovali olejomaľba a grafika, no nechýbali ani perokresby či koláž. Jarka Mihaliková sa popri obrazoch prezentovala aj príveskami a kabelkami z kože, zdobenými rôznymi vypaľovanými motívmi.
Ako nám prezradil spoluorganizátor výstavy a šéf občianskeho združenia Marhát Ján Paulech, Jarka svojimi výrobkami zásobuje aj niektoré záujmové združenia, ako napríklad Beckovskí rytieri, ktorí vystupujú v dobových odevoch. Hubinskú výstavu, ktorá sa počas víkendu tešila veľkému záujmu miestnych i hodujúcich hostí, si prišli pozrieť aj známi piešťanskí výtvarníci Alojz Majerník a Vojtech Haring.
Nenechali si ujsť ani slávnostný krst novej dvestostranovej monografie o Hubine s názvom Maľované v tridsiatych rokoch s podtitulom Obrázky z dejín Hubiny, ktorú napísal ich dobrý priateľ – Jozef Radošinský starší. Autor vo svojej knižke, ilustrovanej 250 dobovými fotografiami, zachytáva život v rodnej obci v období tridsiatych a štyridsiatych rokov minulého storočia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj