Bývalú pýchu Hubiny obec neobnoví

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 30. júna 2009, 07:58
  • Autor:šg

V poslednom čase sa aj v našom okrese rozmohla výstavba nových nenáročných športových ihrísk, zväčša s umelým trávnikom. V našom okrese však máme aj také obce, kde plochy na športovanie chátrajú. V Hubine je k dispozícii regulárne futbalové ihrisko i s potrebným vybavením.

Žiaľ, futbalový klub sa už dávno rozpadol a štadión tak zostal dve desaťročia nevyužitý.
Hracia plocha zarastá trávou a burinou, lavičky sú polámané a zväčša aj hnilé. Zub času nahlodal tribúnu, kabíny a ostatné miestnosti v nej. Areál, ktorý bol v čase vzniku pýchou Hubiny, sa nachádza v peknom prostredí nad obcou, tesne pri borovicovom lese. „Ihrisko vzniklo v 70. rokoch minulého storočia. Stavali sme ho v akcii ‚Z‘ a po dokončení patrilo k najmodernejším vo vtedajšom Trnavskom okrese," zaspomínal si dôchodca Michal Strečanský, ktorý bol v čase výstavby ihriska tajomníkom klubu. „Stavali sme ho po sobotách a nedeliach a chodilo brigádničiť 15 až 20 ľudí. Naši futbalisti tu celé dve desaťročia hrávali svoje majstrovské zápasy, no po zániku oddielu začalo chátrať," pokračuje M. Strečanský.
Od tohto pamätníka sme sa dozvedeli, že krásnu tunajšiu scenériu využili filmári na nakrútenie viacerých scén z filmu Pásla kone na betóne s Milkou Zimkovou. Neskôr využili zasadačku na ihrisku aj archeológovia, ktorí sa zúčastnili na kongrese o vykopávkach na susednom Kostolci. Celý areál by sa pritom dal využiť napríklad na letné tábory pre deti. Veď v budove tribúny je podľa M. Strečanského k dispozícii voda i elektrina. Samozrejme, že by najprv bolo treba budovu opraviť a pokosiť vysokú trávu.
Starostka obce Jana Myjavcová hovorí, že pozemky pod ihriskom a kabínami nie sú majetkovo vysporiadané. „Je to urbár a obec nemá financie na to, aby štadión odkúpila a dala do poriadku." Problémom by podľa nej bola aj ochrana objektu pred vandalmi, pretože stojí na odľahlom mieste. Ak by patril obci, museli by ho strážiť. „Jedinou možnosťou zostáva, že by si areál niekto vzal do prenájmu, lebo futbal sa už na ňom nehráva," dodáva J. Myjavcová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava