Na Trajane vyrástlo nové multifunkčné ihrisko

  • Spravodajstvo
  • 29. mája 2009, 10:09
  • Autor:Štefan Gregorička

Minulý pondelok dali na Základnej škole F. E. Scherera na sídlisku A. Trajan slávnostne do užívania nové viacúčelové športové ihrisko s umelou trávou. Je to za posledné roky už piate ihrisko, ktoré pribudlo v školských areáloch nášho mesta. Na jeho vybudovaní sa finančne podieľali Úrad vlády Slovenskej republiky a Mesto Piešťany.

„Za posledné tri roky sme vybavili ihriskami všetkých päť základných škôl, ktoré sú v našej pôsobnosti," povedal nám primátor mesta Remo Cicutto. „S takýmto povrchom sú ihriská na troch školách, na ZŠ Brezová je asfalt, aby sa tu dal hrať hokej bal a in-line hokej, na ZŠ Mojmírova je zasa povrch zo špeciálnej hmoty, podobnej niekdajšiemu gumoasfaltu. Všetky spomínané športoviská budú slúžiť nielen školákom počas vyučovania, ale aj športovým krúžkom a vo voľnom čase i verejnosti. Naším cieľom je ešte dobudovať v areáli ZŠ na Trajane bikrosový areál a postaviť aj detské dopravné ihrisko."
S myšlienkou viacúčelovej plochy na športovanie prišiel tréner a basketbalový fanatik Miloš Drgoň: „V roku 2007 vyšla výzva, v ktorej splnomocnenec vlády pre šport Dušan Galis zverejnil zámer budovať takéto multifunkčné ihriská po celom Slovensku. V prvom kole sa ich malo postaviť 50. Tejto šance sme sa chytili, pripravili sme projekt, potom sme presvedčili poslancov, aby nám schválili potrebného pol milióna korún. Až následne sme mohli požiadať úrad vlády o dotáciu. Lokalitu sme zvolili najmä preto, lebo ako jediná svojou veľkosťou spĺňala kritériá pre takéto multifunkčné ihrisko."
Na novom ihrisku s umelou trávou sa dá hrať volejbal, nohejbal, streetbal, tenis, basketbal, minifutbal a v obmedzenej miere aj ďalšie športy. Radosť mala aj riaditeľka školy Gizela Talačová. Vyslovila želanie, aby na novom ihrisku vyrástli ďalší reprezentanti, akými sú dnes ich bývalí žiaci tenisti Dominika Cibulková a Lukáš Lacko.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela