Záujemcovia o prebytočný majetok VÚC ponúkali minimálne ceny

  • Spravodajstvo
  • 27. mája 2009, 15:48
  • Autor:TASR

Trnava 27. mája (TASR) – Do ďalšieho, v poradí už 6. ponukového kola posunuli dnes krajskí poslanci prebytočný majetok Trnavského samosprávneho kraja (TTSK). Na predaj je teraz určených 15 nehnuteľností, ktoré nenašli v predchádzajúcich kolách primeraného záujemcu. Medzi nimi sú aj budovy bývalého SOU Vodohospodárskeho v Piešťanoch.

S predajom dubiózneho majetku začal TTSK vlani, keď sa rozhodol uvoľniť do ponukového konania nehnuteľnosti v hodnote 20,4 milióna eur (617,2 milióna Sk).Zatiaľ sa podarilo odpredať majetok v hodnote asi 7,3 milióna eur (220 miliónov Sk).
Získané financie chcela krajská samospráva použiť na zveľadenie ostatného potrebného majetku, na novú investičnú výstavbu a na zlikvidovanie záväzkov zdravotníckych zariadení. Okrem ponukového konania TTSK schválil na jeseň 2008 na priamy predaj majetok vo výške 3,24 milióna eur (97,8 milióna Sk).
V predchádzajúcom 5. ponukovom kole nebola na rozdiel od prvých kôl stanovená minimálna predajná cena nehnuteľností. TTSK tak chcel prilákať väčší počet záujemcov, no výsledkom bolo, že 11 doručených ponúk nezodpovedalo ani hodnotám podľa znaleckých posudkov. Z toho dôvodu komisia pre vyhodnotenie ponúk neodporučila predaj žiadnej nehnuteľnosti.  
V ponuke tak stále zostáva súbor objektov a pozemkov v Hornom Bare, Dolných Topoľníkoch, SOU v Zemianskych Sadoch a Piešťanoch, slobodáreň v Galante, pozemky v Galante, Piešťanoch či nemocničný detský pavilón v Galante.
TTSK nechce aj napriek tomu, že tempo predaja i záujem kupujúcich nie sú úplne v súlade s jeho predstavami, predávať nehnuteľnosti pod cenu. Podľa predsedu TTSK Tibora Mikuša nie je stanovený konečný termín, kedy treba s odpredajom skončiť. Mohlo by to podľa jeho slov byť do záveru tohto volebného obdobia.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav