Trnavský župan ocení osobnosti kraja

  • Spravodajstvo
  • 27. mája 2009, 10:20
  • Autor:red

Župan Tibor Mikuš bude dnes popoludní v trnavskom Divadle Jána Palárika oceňovať osobnosti a kolektívy Trnavského samosprávneho kraja. Medzi kandidátmi sú aj osobnosti z nášho regiónu: primátor Remo Cicutto, fotograf Yaro Kupčo z Piešťan a knihovníčka Anna Ušiaková z Chtelnice.

Primátora Piešťan Rema Cicutta navrhol oceniť Tibor Mikuš za aktivity, vďaka ktorým sa Piešťany stali najnavštevovanejším mestom kraja. Fotograf Jaroslav „Yaro“ M. Kupčo z Piešťan,  sa do zoznamu dostal na návrh Viliama Kubányiho z odboru kultúry TTSK za dlhoročný príspevok k rozvoju fotografie.
Knihovníčku Annu Ušiakovú z Chtelnice, za vedenie jednej z najlepších knižníc v kraji a zásluhy o rozvoj knihovníctva nominovala Lýdia Koleková, riaditeľka Knižnice Juraja Fándlyho v Trnave.
Župan Tibor Mikuš bude udeľovať aj Cenu TTSK a Čestné občianstvo TTSK. Čestným občanom kraja by sa mal stať herec Štefan Kvietik , ktorý kultúru a zvyky trnavského regiónu prezentoval prostredníctvom nezabudnuteľnej postavy Urbana Habdžu vo filme Červené víno.
Čestnými občanmi TTSK in memoriam sa súčasne stanú aj zakladateľ piešťanských kúpeľov Ľudovít Winter a hudobný skladateľ Mikuláš Schneider Trnavský. (red/ttsk)

 

 
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín