Na drahovskej hati objavili mŕtvolu

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 26. mája 2009, 10:12
  • Autor:HaZZ

Piešťanskí hasiči v 21. týždeň asistovali pri autonehode, hasili požiar a vyťahovali mŕtvolu neznámeho muža zachyteného na mreži drahovskej hate.

Prvý minulotýždňový zásah mali v pondelok o jedenástej hodine večer, keď ich zavolali k autonehode, ktorá sa stala na štátnej ceste medzi Madunicami a Veľkými Kostoľanmi. Osobné auto Fiat Bravo GT tu narazilo do stromu tak, že zadná časť mu presahovala do cesty. Troch ľahko zranených ošetrili záchranári a hasiči sa zasa postarali o vozidlo, na ktorom vykonali protipožiarne opatrenia.
Na druhý deň, v utorok o pol deviatej večer, začala horieť tráva na Lide. Hrozilo, že vietor rozšíri požiar na blízku alej stromov. Hasiči ho zlikvidovali vodou i lopatami.
V piatok 15. mája o pol deviatej ráno vyrážali piešťanskí hasiči smerom k drahovskej hati. Na záchytnej mreži vo vode objavili tamojší pracovníci v spleti konárov, chalúh a nánosov z rieky utopeného človeka.
Údajne tam bol niekoľko dní a robotníci, ktorí pracovali pri hati, ho považovali za mŕtvolu zvieraťa. Až keď sa nad vodou objavila teniska, zistili, že je to človek. Svedok, ktorý utopenca videl, ho popísal takto: „Bol to neznámy muž vo veku 40-45 rokov, pri obhliadke mu našli lieky, aké používajú epileptici. Muž bol holohlavý a na sebe mal športové oblečenie tmavej farby – tepláky, tričko a mikinu.
Pravú stranu tváre mal doudieranú a na vrchu hlavy akúsi priehlbinu. Možno ho už takto dorantali plávajúce konáre alebo mreža." Krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová uviedla, že polícia zatiaľ nezistila ani totožnosť, ani dobu a príčinu smrti. Mŕtvola bola bez stôp vonkajšieho násilia, vyšetrovateľ nariadil súdnu pitvu a polícia začala trestné stíhanie z prečinu usmrtenia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav