Najúspešnejšia sezóna hráčok ŠBK Piešťany

  • Šport / Basketbal
  • 11. mája 2009, 14:58
  • Autor:šg

Finálovým turnajom v Piešťanoch sa skončila pre staršie minibasketbalistky ŠBK Piešťany úspešná sezóna. Po postupe z oblastnej súťaže obsadili celkové piate miesto na Slovensku. V prípade víťazstva nad Starou Turou vo finálovom turnaji majstrovstiev Slovenska by sa tešili zo strieborných medailí…

Spokojný je aj prezident klubu Štefan Varga: „Dosiahli sme najväčší úspech klubu v histórii. Pritom sezóna 2008-2009 sa nezačala pre nás ideálne. Dlhé roky sme využívali na prípravu telocvičňu na vodohospodárskom učilišti, pretože najviac dievčat sme mali práve zo sídlisk Juh a Adam Trajan.
Tesne pred začiatkom prípravy na novú sezónu nám však oznámili, že telocvičňu z dôvodu zrušenia školy využívať nemôžeme. Preto sme začali trénovať na gymnáziu, navyše sme si vybavili aj telocvičňu na ZŠ Holubyho, za čo vedeniu školy ďakujem."
Sezónu začali staršie minibasketbalistky ŠBK pod vedením Larisy Vykukelovej na turnaji v Starej Turej. Keďže chýbajúce hráčky nahradili o rok staršími, turnaj odohrali mimo súťaž.
Potom sa už kompletné družstvo zúčastnilo na turnaji vo Zvolene, kde v konkurencii šiestich družstiev z Maďarska, Česka a Slovenska obsadilo štvrté miesto.
Sériu turnajov zavŕšili Piešťanky na dvoch turnajoch v Prahe. Prvý odohrali v januári, pred začiatkom nadstavby, a napokon na ňom skončili na výbornom druhom mieste.
„V rámci prípravy na aprílové majstrovstvá Slovenska, na ktoré sme sa kvalifikovali druhým miestom v nadstavbovej časti oblastných majstrovstiev, sme sa počas veľkonočných sviatkov zúčastnili aj na štvordňovom medzinárodnom turnaji Eurobasket v Prahe. Odohrali sme šesť kvalitných zápasov a spomedzi deviatich družstiev sme skončili na piatom mieste," dodal Š. Varga.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel