Kauzu falošnej karty nedoriešili

  • Nezaradené
  • 2. mája 2009, 11:02
  • Autor:Michal Petruška

Referent M. S. na útvare hlavného kontrolóra mesta, ktorý jazdil s falošnou parkovacou kartou pre invalidov, stále pracuje na svojom pôvodnom mieste. Slová primátora mesta Rema Cicutta, že sa bude snažiť o jeho preloženie na iný úsek, sa tak nenaplnili.

„Dotyčný neporušil zákonník práce, prepustiť ho teda nemôžeme a voľné miesto v rámci úradu, kam by som ho mohol preložiť, nemáme. Rovnako ani finančnú pokutu som mu za jeho počínanie nemohol dať, pretože tak spravil mimo pracovného času a neporušil zákonník práce," povedal Remo Cicutto.
Vo vydaní Piešťanského týždňa z 24. marca sme písali o tom, ako sa primátor mesta viac-menej stotožnil s naším podozrením, že mestský referent sa dopustil falšovania a pozmeňovania verejnej listiny.
Mestská polícia tak mala po konzultácii medzi svojím náčelníkom a primátorom prípad posunúť štátnej polícii, aby tá preverila, či k takémuto priestupku došlo. Primátor Remo Cicutto bol zaskočený našou otázkou, keď sme sa ho v pondelok 20. apríla spýtali, prečo štátna polícia podnet od mestskej polície stále nedostala.
„Budem sa na to náčelníka mestskej polície pýtať, prečo nespravili tak, ako sme sa dohodli, " povedal primátor pre Piešťanský týždeň. S rovnakou otázkou sme sa na Marcela Mihalika, náčelníka mestskej polície, obrátili aj my.
„Štátnej polícii sme to neposlali, pretože aj lekár, keď vyoperuje pacientovi slepé črevo, nepošle ho k ďalšiemu kolegovi na konzultáciu. My sme prípad uzavreli a nevidíme v tom problém. Pri osobnej konzultácii mi predstaviteľ štátnej polície povedal, že ak sme my prípad uzatvorili, oni nemajú dôvod ho otvárať. Nevidia v danej veci problém. Napriek tomu sme celý spis poslali okresnej prokuratúre, aby vec posúdila," povedal Marcel Mihalik.
Námestník okresnej prokurátorky v Piešťanoch Miroslav Ľalík však otázku, či je, alebo nie je parkovacia karta pre invalidov verejnou listinou, tiež nerozhodol. „Mestskej polícii som v stredu poslal list, kde im oznamujem, že prokuratúra nie je v zmysle zákona oprávnená podávať výklad zákona.
Otázku, ktorá vás zaujíma, je oprávnený rozhodnúť orgán činný v trestnom konaní, teda príslušné oddelenie štátnej polície," povedal pre Piešťanský týždeň M. Ľalík. Zároveň nám Miroslav Ľalík poradil, že ak máme podozrenie zo spáchania trestného činu, môžeme sa na políciu obrátiť ako každý iný občan. Nuž, asi nám nič iné nezostane.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel