Štvorgólový strelecký koncert Martina Žambu

  • Nezaradené
  • 23. apríla 2009, 14:38
  • Autor:Rudolf Zelenay, Peter Sedláček, Jaroslav Valo

Víkendové 21. kolo vyšších regionálnych futbalových súťaží prinieslo niekoľko zaujímavých výsledkov. V druhej lige naplno zabodovali Vrbovčania, ktorí doma zdolali nebezpečnú rezervu FC Nitra a vo štvrtej lige videlo vyše 300 divákov v Piešťanoch strelecký koncert Martina Žambu, ktorý dal v zápase s Chynoranmi polovicu z ôsmich gólov PFK.

Spartak Vráble – OTJ Moravany 5:0 (2:0)


Moravanci nehrali tak zle, no napriek tomu vysoko prehrali. Tentoraz nemali deň ich brankári, pretože Gábriš i striedajúci Tomašík mali prsty vo väčšine gólov domácich. Prvú šancu mali v 5. min hostia, no Kotula gól nedal.
V 7. min kopali domáci po faule Gábriša jedenástku – 1:0. V 23. min urobil gólman hostí ďalšiu chybu, po ktorej viedol Spartak už o dva góly. Aj v druhom dejstve sa situácia opakovala, keď Gábrišovi vypadla lopta z rúk – 3:0.
V 63. min mohli Moravanci aspoň znížiť, ale striedajúci Kirka trafil len konštrukciu domácej bránky. Nasledovala ďalšia chyba obrany hostí a skóre sa opäť menilo v prospech domácich. Hosťom nepomohla ani výmena brankárov, pretože po faule Tomašíka kopali domáci priamy kop, z ktorého dali piaty gól.
Zostava OTJ: Gábriš (67. Tomašík), Glos, Otočka, Piovarči (14. Havrlent), Benko, Hambálek, Candrák, Moravčík, Gligič, Kotula (54. Kirka), M. Otočka.

MFK Vrbové – FC Nitra „B" 3:1 (0:0)




V obojstranne slušnom zápase udelil rozhodca len jednu žltú kartu. Zato gólov videli diváci oveľa viac. Už z prvého útoku skóroval domáci Kubiš, no gól pre predchádzajúcu ruku neplatil.
Potom mal dve šance Jelšic, no bez úspechu. Na druhej strane musel zachraňovať Hodulík. V 19. min potiahol akciu po ľavej strane Piršel, jeho center našiel v šestnástke Jelšica, no brankár hostí zachránil pred pohromou.
Gólman Nitry Chudý sa do prestávky ešte párkrát prezentoval dobrým postrehom, preto sa skóre nemenilo. Po prestávke prišli aj góly. Na radosť domáceho publika padali častejšie do nitrianskej bránky.
V 50. min našiel center Jelšica úplne voľného Rada Kubiša a dlhoročný kanonier Vrbovčanov už nemal problém prekonať súperovho brankára. Potom mal dve šance na zvýšenie skóre Adam Greguš, ale gólom sa skončil až jeho tretí pokus z 57. min.
Ďalšiu šancu na zmenu skóre nevyužil Balcír, ale v 69. min sa radovali hostia, ktorí po centri do šestnástky znížili na 1:2. Upokojenie do domácich radov priniesla až 89. min, v ktorej našiel center Jelšica striedajúceho Sumera, a ten zvýšil na konečných 3:1 pre MFK.
Zostava MFK: Hodulík – Nádaský, Vlado, P. Gažík, Herceg. Balcír (90. Adamec), T. Gažík, Kubiš (60. Jakáb), Piršel (40. Sumer), A. Greguš, Jelšic.

PFK Piešťany – OŠK Chynorany 8:0 (3:0)


Proti poslednému mužstvu súťaže si piešťanskí futbalisti vylepšili aj tak priaznivé skóre. Od prvej minúty bolo jasné, kto je pánom na ihrisku. Úvodné šance nevyužili Gajarský a Vyskoč, no v 9. min vysunul Žamba Bábskeho, ten obišiel obrancu, prihral naspäť Žambovi, ktorý začal svoj neskorší gólový koncert.
Ďalšie šance domácich sa rodili po pekných akciách ako na bežiacom páse, horšie to bolo s ich premieňaním. Gajarský, Bernát a Žamba nemierili dvakrát presne a Fabianov priamy kop chytil brankár.
V 29. min dal po presnom centri Vyskoča hlavou druhý gól Piešťan opäť Žamba a skóre polčasu uzavrel po rohovom kope Fabiana a prihrávke Ekhardta presnou umiestnenou strelou Bábsky.
Aj v druhom polčase pokračovali domáci v nasadenom tempe, bavili divákov peknými futbalovými akciami, po ktorých padali ďalšie góly. V 51. min si nabehol na center Fabiana Jánošík a hlavou zvýšil na 4:0.
O desať minút neskôr dal po prihrávke Žambu piaty gól striedajúci Sýkora. Už o minútu dal umiestnenou strelou k žrdi Žamba svoj tretí gól a v 81. min po prihrávke Vyskoča pridal aj štvrtý, ktorým zvýšil na 7:0.

Z nižších regionálnych futbalových súťaží


Piata liga: Gbely – OŠK Veľké Kostoľany 4:2 (Kadlíček, Urban), Družstevník Krakovany – Kúty 2:0 (Duchoň 2), Dvorníky – OFK Trebatice 5:1 (Bogora), oblastné majstrovstvá: Ostrov – Drahovce 2:1 (Svetlík, Žilka – Michálek), Siladice – Ratnovce 3:1 (Petrík), oblastná súťaž, skupina B: Veselé – Bojničky 5:1 (Lesay 2, Chudý, Dvorský, Kľúčovský) – už šieste víťazstvo Veselčanov na jar, Sokolovce – Pečeňady 0:1 (Mužila), Veľké Orvište – Madunice 4:1 (Boris 2, J. Vavrinec, Kostka), Šípkové – Borovce 0:1 (vlastný), Chtelnica – Červeník 5:1 (Gába 3, Rechtorík, Knobloch), Nižná – Prašník 2:4 (Magula 2 – Pašmík 2, L. Obuch, R. Bielik), Kľačany – Dubovany 3:1 (Skaličan), tretia trieda, skupina B: Šterusy – Tepličky 1:2 (Vlastný), Kočín-Lančár – Koplotovce 1:2 (Lipka), Merašice – Dolný Lopašov 1:0.
V poslednej minúte stretnutia sa dočkal aj veľmi dobre hrajúci Fabiano, keď presnou strelou spoza šestnástky nedal brankárovi šancu a uzavrel skóre zápasu na 8:0.
Zostava PFK: Miroslav Krajčovič – Ekhardt, Vyskoč, Bernát (57. Beitl), Jánošík, Bábsky (65. Mišenčík), Žamba, Kardoš, Fabiano, Gajarský (53. Sýkora), Kukuč.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín