Cenné tri „šibačkové“ body Piešťancov z Brezovej

  • Nezaradené
  • 20. apríla 2009, 19:28
  • Autor:P. Sedláček, Rudolf Zelenay, Jaroslav Valo, šg

Víkendové veľkonočné kolo vyšších regionálnych futbalových súťaží našim mužstvám veľa radosti neprinieslo. Obaja druholigisti v ňom vyšli bodovo naprázdno. Viac sa darilo v štvrtej lige Piešťancom, ktorí vyhrali dôležitý zápas v Brezovej pod Bradlom.

ŠKP Dúbravka – MFK Vrbové 2:1 (1:1)


Zápas začali lepšie domáci, ktorí sa už v 3. min ujali po chybe obrany hostí vedenia. Potom trikrát preveril domáceho gólmana Jelšic, ale bez gólového efektu. Ďalší gól padol až v 39. min – Kubiš krížnou strelou prekonal domáceho brankára.
Tesne pred prestávkou sa o niečo podobné pokúsil Greguš, no jeho strela minula bránku. V 54. min fauloval domáci hráč Hodulíka a uvidel červenú kartu. Početnú výhodu však hostia nevyužili.
V 61. min síce skóroval Vlado, no gól pre ofsajd neplatil.Napokon sa radovali oslabení domáci, ktorí dali v 75. min vedúci gól.

Ten bol víťazný, pretože Sumerovu strelu domáci brankár vyrazil a dobiehajúci Vlado namieril vedľa. Podobne pochodil v 90. min Uváčik.
Zostava MFK: Hodulík – Nádaský, Vlado, P. Gažík, Herceg, I. Balcír, Jakab, Kubiš (60. Sumer), Piršel (74. Uváčik), Jelšic, A. Greguš (81. Andrísek).


OTJ Moravany – Jasl. Bohunice 0:2 (0:1)


V krajskom derby mali prekvapujúco navrch hostia. Tí sa už v 3. min ujali vedenia. Domáci sa snažili prekonať súperovu obranu nakopávanými loptami, no tie zväčša končili na obrannom vale. Napriek tomu mali šance. V 10. min obišiel Otočka brankára, no z uhla len prihrával Kotulovi, ktorý mieril vedľa.

Potom mal šancu Moravčík, ale zle si spracoval loptu. V 46. min poslal Otočka Adamovičovu prihrávku vysoko nad. Potom neuspeli Kirka a Otočka. Na druhej strane obišiel v 59. min T. Sedlák troch domácich obrancov a bolo 0:2.
Potom bol v šanci faulovaný Adamovič, ale rozhodca nechal pokračovať v hre. V 76. min Gábriš zle odkopol loptu, no hostia to nepotrestali. Vyhrali však zaslúžene, keď predčili domácich na všetkých postoch. Zostava OTJ: Gábriš – Havrlent (51. Laco), Piovarči, Otočka, Benko, Moravčík, Hambálek, Glos, Adamovič (63. Candrák), Kotula, Kirka.

Bradlan Brezová – PFK Piešťany 1:2 (1:0)


Domáci chceli Piešťancom vrátiť jesennú tesnú prehru, no napokon neuspeli. Ako prví sa dostali do šance už v 6. min hostia, keď Kukuč vysunul Bábskeho. Ten však únik nedotiahol do konca.
V 9. min musel na druhej strane zasahovať brankár M. Krajčovič. Už o minútu neskôr mal stopercentnú šancu Vyskoč, gól však nedal. V 15. min. neodvrátili hostia polovysoký center do šestnástky a bývalý hráč PFK Ján Petráš zabezpečil domácim vedenie.
Domáci mali až do konca polčasu miernu prevahu, no bez gólového efektu. V druhej časti piešťanskí „klokani" postupne prevzali iniciatívu a ovládli dianie na trávniku. V 59. min po rohu Horúcku vysoko prestrelil Bábsky a v 65. min išla tvrdá strela Jánošíka tesne vedľa žrde.
O minútu neskôr vysunul Žamba Vyskoča, ten si poradil s domácim obrancom a jeho prihrávku usmernil do siete nabiehajúci Gajarský. Prevaha Piešťan sa stupňovala a v 78. min našiel J. Krajčovič Horúcku.
Jeho prízemnú strelu stačil brankár iba vyraziť, no dobiehajúci Vyskoč pohotovo strelil svoj prvý gól v drese PFK a zabezpečil mu vedenie 2:1. V 84. min sa po dlhom výkope brankára Mira Krajčoviča a chybe domáceho obrancu dostal k lopte Gajarský.
Ten však namiesto prihrávky úplne voľnému Žambovi volil strelu, ktorú obrana Bradlana stačila zblokovať. V nastavenom čase mali veľkú šancu na vyrovnanie domáci, no hlavička ich úplne voľného útočníka minula bránku PFK. Zostava PFK: Miroslav Krajčovič, Ekhardt, Vyskoč, Kardoš, Martin Krajčovič (59. Jánošík), Bábsky, Žamba, Jaroslav Krajčovič, Horúcka (85. Fabiano), Gajarský, Kukuč (90. Beitl).

Z nižších regionálnych futbalových súťaží


Výsledky našich – piata liga: Radošina – Trebatice 1:2 (Michálek, Marek Bílik), Veľké Kostoľany – Dvorníky 3:0 (Urban 2, Velšic) – nedohrané pre malý počet hráčov hostí, Smolenice – Krakovany 1:1 (Kusý), oblastné majstrovstvá: Ratnovce – Leopoldov 6:1 (Bílik 3, P. Adamča, Valovič, Kútny), Suchá – Ostrov 2:2 (Macháč, Gajdoš), Drahovce – Siladice 1:0 (Majtán), oblastná súťaž, skupina B: Bojničky – Dubovany 1:1 (J. Šajtlava), Prašník – Veľké Orvište 5:1 (Obuch 3, Konkuš, Žažo – Herák), Červeník – Sokolovce 3:1 (Paulech), Borovce – Trakovice 4:1 (Bejdák 2, Bolješik, Herceg), Pečeňady – Nižná 1:2 (Mužila – L. Velšic, Šimkovič), Šulekovo – Chtelnica 7:2 (Knobloch, Rechtorík), Veselé – Šípkové 4:0 (L. Valíček 2, Chudý, Lesay), tretia trieda, skupina B: Horné Trhovište – Dolný Lopašov 1:0, Banka – Merašice 1:0 (Polák), Žlkovce – Kočín-Lančár 3:1 (L. Tokoš), Dolné Otrokovce – Šterusy 3:0.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín