Ján Lednický pokoril Schneiderovu Trnavu

  • Nezaradené
  • 19. apríla 2009, 20:25
  • Autor:(et/vd)

Základná umelecká škola v Piešťanoch žala koncom apríla úspechy na deviatom ročníku celoslovenskej interpretačnej súťaže – Schneiderova Trnava.

V konkurencii 26 súťažiacich v hre na husliach sa Beata Pavlovičová umiestnila v striebornom pásme a klavirista Ján Lednický si okrem zlatého pásme vybojoval aj titul absolútny víťaz súťaže. „Máme z týchto úspechov obrovskú radosť. Rovnakú nám urobili aj naše tanečníčky zo skupiny Austedis, Plejáda a Bella, ktoré reprezentovali školu na Považskobystrickom pohári v diskotancoch a rad za radom obsadzovali stupne víťazov," chváli šikulky zo „zušky" zástupkyňa riaditeľa Emília Tuláková. Priaznivci umenia mali možnosť zažiť slávnostnú atmosféru Jarného koncertu žiakov Základnej umeleckej školy v Kultúrno-spoločenskom centre Fontána, kde sa predstavili všetky oddelenia hudobného odboru.
Na koncerte vystupovali okrem sláčikového orchestra aj Jana Matejová (spev), Naomi Kaneková (klavír), Vierka a Samko Bajaník (klavír), Kristína Lekárová (flauta i klavír), súbor huslistov, Michal Oravec (klavír), Beatka Pavlovičová (husle), Barbora Maronová (klavír), Patrik Karaba (keyboard), Simona Hudáková (spev), Štefan Lúčny (trúbka), Radovan Kopál (akordeón), Lucia Kubincová a Dominika Horňáková (klavír), Petra Klasovitá a Andrea Pavlovičová (husle), Barbora Mareková (saxofón), Sandra Wiecková (spev), Silvia Gablovičová (keyboard), Katarína Molnárová (saxofón), Daniela Demovičová (klavír), Radka Kováčová (klavír, komorný spev) a najlepší klavirista školy Ján Lednický.
„Ďakujem všetkým vyučujúcim, súťažiacim aj účinkujúcim a prajem im veľa chuti, tvorivých síl a entuziazmu do ďalšieho obdobia," zdôraznila E. Tuláková.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava