Prehry hádzanárov u lídrov súťaže

  • Nezaradené
  • 13. apríla 2009, 19:13
  • Autor:Štefan Gregorička

Uplynulý víkend nebol pre hádzanárske mužstvá MHK Piešťany úspešný. Obe však hrali na ihriskách vedúcich mužstiev tabuľky. Prvoligoví muži prehrali v Trebišove 20:34 a druholigoví juniori v Šali 25:36.

Prvoligisti pricestovali do Trebišova len s ôsmimi hráčmi do poľa a jedným brankárom, takže šanca uhrať na pôde lídra súťaže dobrý výsledok bola minimálna.
„Pre choroby, zranenia a pracovné povinnosti nám chýbalo až jedenásť hráčov. Navyše som si nemohol pomôcť ani hráčmi z juniorky, pretože tí hrali tiež zápas.
Preto sme si hráčov podelili tak, aby mohli nastúpiť obe mužstvá," zdôvodnil nízky počet hráčov tréner Daniel Oslej. Aj napriek tomu hostia držali do 18. min krok s favoritom.
Potom však prišli vylúčenia a Trebišovčania získali do prestávky sedemgólový náskok. Akoby smoly v piešťanskom mužstve nebolo dosť, v priebehu zápasu sa zranil Ričány.
To domáci využili na bezproblémové víťazstvo, ktoré im nedokázal prekaziť ani dobre chytajúci Šantavý. O góly MHK sa pričinili všetci hráči okrem brankára: Kotula dal 5, Ričány 4, Fedora a Mário Paulík po 3, Olšavský 2, Bolješik, Ondrejička a Stano po 1.
Aj juniori nastúpili len ôsmi, no s favorizovanými domácimi držali krok až do 25. min, v ktorej prehrávali len o tri góly (9:12). Potom Šaľania využili vylúčenie Schwarcza na získanie potrebného náskoku.
V druhom polčase už začali Piešťancom postupne ubúdať sily, čo domáci využili v závere zápasu na zvýšenie svojho náskoku. „Šaľania sa stále snažili hrať na rýchle protiútoky, čo sa im aj darilo.
Z nášho mužstva treba pochváliť Boreka, ktorý nastúpil po chorobe, no napriek tomu odohral celý zápas, navyše bol aj naším najlepším strelcom. Za niektoré pekné akcie sme si vyslúžili potlesk šalianskych divákov," povedal nám na okraj duelu tréner Martin Nedorost. Góly MHK: Borek 11, Schwarcz 9, Stolár 2, Priadka, Ochotnický a Hornák po 1.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj