Dohra krčmovej bitky

  • Nezaradené
  • 6. apríla 2009, 14:20
  • Autor:KRPZ

Polícia obvinila z trestného činu ublíženia na zdraví a výtržníctva dvojicu 19-ročných mladíkov z Trakovíc. Ešte v októbri v pohostinstve vo Veľkých Kostoľanoch najskôr začali slovne napádať miestneho mladíka.

Následne mu dali pár faciek. Keď sa ho zastali ostatní prísediaci pri stole, dvojica útočníkov sa začala s nimi biť. Páchatelia pritom jedného z mladíkov zvalili na zem, ten si rozrezal ruku v oblasti zápästia, čo si vyžiadalo 42 dní liečenia. Obom páchateľom hrozí až dvojročné väzenie.
Kradla salámu
Polícia v pondelok 23. marca obvinila z trestného činu krádeže 17-ročnú ženu z Trnavy. V Piešťanoch v tento deň v miestnom hypermarkete bez zaplatenia vyniesla tovar za pokladničnú zónu a chcela s ním odísť. V taške mala vložené dva rúže na pery, tieň na oči, sadu hračkárskych autíčok a dve turistické salámy.
Cena odcudzeného tovaru bola viac ako 33 €. Polícia ho vrátila do predajne a ženu predviedla na policajnú stanicu, kde policajti zistili, že sa už podobnej krádeže dopustila. Obvinili ju preto z trestného činu a hrozí jej trest odňatia slobody až na dva roky.
Kto dal dravcom otrávené mäso?
Polícia prosí všetkých občanov o pomoc pri pátraní po páchateľovi, ktorý v marci v katastri obce Malženice rozhodil otrávenú mäsovú návnadu. Svojím úmyselným konaním tak zapríčinil úhyn štyroch sokolov rárohov a 16 ks myšiaka lesného.
Nakoľko išlo o zákonom chránené vtáctvo, dopustil sa trestného činu porušovania ochrany rastlín a živočíchov. Spoločenská hodnota uhynutých dravcov je viac ako 23 890 €.
Za takéto konanie zákon ukladá trest odňatia slobody až na dva roky. Ak majú občania akékoľvek informácie vedúce k zisteniu totožnosti páchateľa tohto činu, môžu ich oznámiť na tel. 158 alebo na najbližšom OO PZ.
Ukradli BMW
Policajti pátrajú po páchateľovi, ktorý ukradol na obed 25. marca v Hornej Strede auto značky BMW X6. Vo vozidle sa nachádzal značkový notebook. Škoda bola odhadnutá na 103-tisíc eur. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže a policajti pátrajú aj po odcudzenom vozidle.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj