Rozkopú Floreát aj centrum mesta

  • Nezaradené
  • 29. marca 2009, 10:34
  • Autor:A. Drahovská

Zvýšený nápor na naše nervy si vyžiadajú viaceré rozkopávky, ktorých s jarným obdobím v meste poriadne pribudlo. Najviac „postihnutí“ budú obyvatelia sídliska Floreát, ktorých čaká kompletná rekonštrukcia plynových potrubí a prípojok.

Ako nám povedal referent pre dopravu a technickú infraštruktúru Mestského úradu v Piešťanoch Roman Fixel, výmena nízkotlakového potrubia za strednotlakové bude prebiehať v troch etapách a všetky domy na Floreáte dostanú nové prípojky najneskôr do polovice roku 2010.
Podľa plynárov potrubie už dožívalo, dochádzalo k častým únikom a haváriám a postupne bude prechádzať na strednotlakové vo všetkých častiach mesta. „Vymieňame aj oceľové rúry za plastové, ktoré sú trvácnejšie," povedal nám Martin Kabát, zástupca montážnej firmy Termomont z Dolnej Krupej.
((image:1:lef))
„Prvá etapa sa už začala a týka sa ulíc: A. Dubčeka v časti okolo Kruhovky, Vážskej, Veternej, časti Dlhej, Rybnej, Lúčnej a Robotníckej," uviedol R. Fixel. V druhej etape budú od júla do novembra pokračovať ulicami Kupeckého, Južná, Prístavná, Panenská, Jarná, Okružná, Tichá, Ružová, A. Dubčeka, Krížna, Slnečná, časť Rybnej, Malá a Kúpeľná. Zostávajúce si počkajú na tretiu etapu na budúcu jar.
V meste sa budú rozkopaným cestám vyhýbať vodiči na Nitrianskej ulici, kde by mala od stredy dva týždne trvať prekládka vodovodu pre Aupark a na Teplickej ulici z dôvodu položenia optických a metalických káblov tiež pre stavbu Auparku. Káble pre spoločnosť T-Com budú klásť robotníci aj popod chodníky na Bratislavskej ceste od križovatky s Teplickou až po hostinec Vinohrad. Táto rozkopávka potrvá približne mesiac.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava