Na úvod nemilé prekvapenie na účet Vrbovčanov

  • Nezaradené
  • 23. marca 2009, 16:11
  • Autor:Rudolf Zelenay, Peter Sedláček, Lukáš Radoský, Patrik Bogora, Miroslav Maco

Počas predposledného zimného víkendu odštartovali aj regionálne futbalové súťaže. Vstup do odvety nevyšiel druholigistovi z Vrbového, ktorý nečakane prehral na ihrisku poslednej Iskry Petržalka. Nedarilo sa ani Piešťancom v štvrtej a Veľkokostolancom v piatej lige. Naplno však zabodovali Moravanci v druhej a Trebatičania v piatej lige.

AFC Nové Mesto – OTJ Moravany 0:3 (0:2)


Tvrdú zimnú prípravu pod taktovkou nového trénera Lintnera zúročili Moravanci na trojgólové víťazstvo. V Novom Meste hrali od začiatku s veľkou chuťou a primerane agresívne.
Po úvodnom neplodnom tlaku domácich sa čoraz častejšie začali presadzovať hráči OTJ. Pokusy Glosa, Chebeňa, M. Otočku a Laca ešte v sieti neskončili, no prišla 43. min, v ktorej usmernil Laco Kotulov center za chrbát Kopčana. ň
Domáci sa nestačili spamätať zo šoku a v 45. min inkasovali druhý raz. Glosova strela sa odrazila od obrancu pred M. Otočku a ten ju bez prípravy poslal do siete – 0:2.
V druhom polčase mohli domáci znížiť, ale hlavička Ščepka išla nad Gábrišovu bránku. V 58. min obišiel Moravčík dvoch obrancov súpera a lobom prekonal domáceho gólmana po tretí raz.
Potom mali hostia po faule na M. Otočku kopať jedenástku, no tá sa kopala až v 78. min na druhej strane, no domáci hráč prestrelil bránku. Zostava OTJ: Gábriš – Laco, Piovarči, S. Otočka, Chebeň, Glos, Moravčík (84. Verchola), Hambálek, Kotula, Vido (83. Havrlent), M. Otočka (73. Adamovič).

ISKRA PETRŽALKA – MFK VRBOVÉ 1:0 (0:0)


Vrbovčania sa hneď v prvom jarnom zápase postarali o prekvapenie, keď nečakane prehrali s posledným mužstvom, ktoré malo dovtedy na svojom konte iba štyri body.
Hosťom nebolo nič platné, že 85 minút boli lepším mužstvom. Hoci mali zväčša loptu na svojich kopačkách, gólovo sa nedokázali presadiť. Naopak, domácim stačila jedna vydarené strela a body zostali doma.
Hostia mali pritom šancí viac než dosť. Už v 4. min trafil Kubiš z priameho kopu len do múru, potom hlavičkoval Jelšic vedľa a podobne skončil aj pokus Sumera zo 16. min.
Hostia nevyťažili nič ani zo série rohových kopov. Rovnaký scenár mal aj druhý polčas. Najskôr hlavičkoval Vlado nad, v 51. min zneškodnil Jelšicovu strelu domáci brankár. Ten bol úspešný aj pri pokusoch Jakába a striedajúceho Piršela. Hostia sa snažili skórovať, no dať gól im v sobotu nebolo súdené. Naopak, v 88. min sa z neho radovali domáci.           

Prašice – Družstevník Krakovany 1:1 (0:0)


V Prašiciach sa hralo napriek ťažkému terénu kvalitné stretnutie so šancami na oboch stranách. Krakovanci prečkali úvodný tlak domácich a postupne si vypracovali viaceré šance.
Najprv pohrozil z trestného kopu Kališ, po prihrávkach Feranca netrafil v dobrej pozícii hlavou bránku Balcír. Ten vzápätí sám pred bránou zaváhal a obrana mu strelu zblokovala.
Po obrátke sa hra prelievala zo strany na stranu, domáci dreli, hostia však mali kombinačne navrch. Po tom, čo v úniku neuspel Balcír, sa domáci v 70. min ujali vedenia.
V 75. min však kanonier hostí všetko napravil, keď z priameho kopu trafil do siete – 1:1. Domáci sa v závere tlačili pred Bondru, no v 84. min musel domáci stopér vykopávať Duchoňovu dorážku šmýkačkou z brány. Aj vďaka tomu sa body napokon delili.

FK Senica „B" – OFK Trebatice 2:3 (1:1)


Diváci v Senici videli na úvod sezóny výborný futbal. Trebatičanov neodradil ani vedúci gól domácej rezervy a ešte do prestávky sa im podarilo vyrovnať. Postaral sa o to v 35. min Koprna.
V 55. min naklonil misky váh na stranu hostí Horvát, ktorý premenil na vedúci gól svoj samostatný únik. V 75. min sa tešili hostia po tretí raz, keď po akcii Koprnu s Majerským usmernil loptu do siete Bílik. Domácim sa na mokrom teréne podarilo už len znížiť.

SMOLENICE – OŠK V. KOSTOĽANY 6:3 (3:3)


Hostia začali výborne a po dvanástich minútach viedli už 3:0. V 8. min sa po prihrávke Hnilku presadil Urban, v 11. min dal po centri Brodeka Kadlíček druhý gól OŠK a o minútu neskôr využil ten istý hráč chybu obrany na strelenie tretieho gólu.
V 17. min mohol definitívne rozhodnúť Brodek, ale z piatich metrov nedal. Domáci sa však nevzdali ani za takéhoto stavu a do 33. min dokázali vyrovnať. V druhom polčase pokračovali domáci v efektivite a napokon otočili skóre vo svoj prospech.
Na šesť gólov im pritom stačilo osem striel! O postup bojujúci hostia ukázali futbal dvoch tvárí. Naplno hrali len prvých 20 minút, čo na víťazstvo nestačilo.

Výsledky z nižších regionálnych súťaží


Úvodné jarné kolo mali na programe aj nižšie futbalové súťaže. Výsledky našich – oblastné majstrovstvá: Ratnovce – Zavar 1:0 (vlastný), Drahovce – Zvončín 5:2 (Zajac 2, Brezovský, Juriš, Chudý), Ostrov – Siladice 1:3 (Šulovský), oblastná súťaž, skupina B: Bojničky – Prašník 2:2 (Konkuš, Kazík), Pečeňady – Madunice 3:1 (Mužila 2, Ondrašík), Červeník – Dubovany 3:2 (Skaličan, Jánošík), Borovce – Veľké Orvište 2:1 (I. Bílik, Bejdák – Vavrinec), Veselé – Nižná 4:1 (Nesteš 2, Chudý, Michálik – Magula), Šípkové – Sokolovce 3:0 (A. Kolník, M. Kolník, R. Kolník), Trakovice – Chtelnica 5:0.
(šg)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav