S výstavbou domu Elegant chcú začať na jeseň

  • Nezaradené
  • 27. februára 2009, 11:58
  • Autor:Michal Petruška

Počas februárového rokovania schválili poslanci mesta uzavretie zmluvy o budúcej zmluve, ktorá má zabezpečiť prístup k svojim domom a záhradám obyvateľom Teplickej ulice po tom, ako na Námestí J. Murgaša vyrastie polyfunkčný dom Elegant. Ten zaplní priestor na dnešnom parkovisku oproti exercičnému domu jezuitov a budove spoločnosti T-Com.

"Projekt sa momentálne nachádza v štádiu územného konania, po jeho ukončení sa budeme usilovať získať stavebné povolenie, čo by malo byť poslednou formalitou. Stavať chceme začať na jeseň tohto roku," hovorí Ľudovít Mikuš, konateľ spoločnosti MC Group s.r.o., ktorá je investorom projektu.
Spoločnosť musela preň získať aj súhlas so zmenou územného plánu mesta, aby sa stavebná čiara mohla posunúť a vznikol priestor pre výstavbu domu. Päťpodlažná budova, ktorej najvyššie poschodie bude mierne ustúpené, by mala byť podľa Mikušových slov dokončená do 18 mesiacov od začiatku prác, teda na jar 2011.
V polyfunkčnom dome Elegant nebudú administratívne priestory, ale len byty a 840 metrov štvorcových obchodných priestorov.
„Väčšina z 23 bytov bude mať rozlohu od 50 do 90 metrov štvorcových, nepôjde teda o nejaký nadštandard. Aj ceny chceme udržať v reálnej výške. Pokiaľ ide o prevádzky na prízemí, priestory budeme zrejme prenajímať, aby sa nestalo, že tam nový majiteľ otvorí diskotéku a bude rušiť obyvateľov. Rád by som tam videl lekárne, ordinácie lekárov, banku a podobné pokojné prevádzky," konkretizuje Ľudovít Mikuš svoje plány.
Obyvateľom a návštevníkom nového domu budú slúžiť parkovacie miesta v suteréne budovy a pri jej priečelí. Celkovo by mali mať k dispozícii 54 parkovacích miest. Dom Elegant bude od susednej budovy T-Comu oddeľovať len úzka obchodná ulička, ktorá vyústi pred hotel Satelit, kde by mala naviazať na podobnú kolonádu, ktorá má vzniknúť v rámci projektu výstavby Pescan Galérie na blízkom pozemku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava