Ani to tretice nebolo všetko dobré…

  • Nezaradené
  • 24. februára 2009, 14:31
  • Autor:Štefan Gregorička

PATTAYA – Dvadsaťročná tenistka Magdaléna Rybáriková z TJ Kúpele Piešťany bola v sobotu blízko k svojmu historickému úspechu, postupu do finále dvojhry na turnaji WTA. V thajskej Pattayi však ako nasadená osmička stroskotala v semifinále na nenasadenej hráčke Sanii Mirzovej z Indie, ktorej pred turnajom patrilo v rebríčku 126. miesto. Mirzová však už bola aj svetovou tridsiatkou.

Pôvodne mali v Pattayi štartovať dve odchovankyne piešťanského tenisu. Okrem Rybárikovej to mala byť Dominika Cibulková. Svetová osemnástka a turnajová trojka však napokon pre chorobu odstúpila. Slovenské i piešťanské farby tak obhajovala len Rybáriková.
á začala turnaj víťazstvom nad Japonkou Dateovou-Krummovou 6:2, 4:6, 6:4, v druhom kole zdolala Chorvátku Lisjakovú 6:4, 2:6, 6:2, vo štvrťfinále si po výbornom výkone poradila s druhou najvyššie nasadenou Dánkou Wozniackou po setoch 6:4, 6:1. V semifinále sa Magda stretla so spomínanou Mirzovou, ktorej podľahla po trojsetovom boji 4:6,7:5, 1:6.

Pre Rybárikovú to bol už tretí neúspešný pokus o postup do finále dvojhry na turnaji WTA. Vlani prehrala v semifinále v uzbeckom Taškente s Rumunkou Cirsteovou a minulý mesiac v austrálskom Hobarte s Češkou Benešovou. Ak by bola Magda v Pattayi postúpila do finále, stretla by sa v ňom s najvyššie nasadenou Ruskou Zverevovou, ktorá ju vyradila v prvom kole tohtoročného Australian Open.
Pre zaujímavosť, v prípade štartu Cibulkovej a jej plánovaného postupu, by sa obe naše hráčky stretli v Thajsku spolu v semifinále. Bola by to vôbec ich prvá vzájomná konfrontácia na turnaji WTA. Aj napriek semifinálovej prehre na 220-tisícovom turnaji v Pattayi si Rybáriková pripísala do rebríčka WTA 130 bodov a v jeho aktuálnom vydaní sa posunula na 47. miesto, čo je jej doterajšie životné maximum.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava