Piešťanci zdolali druholigistov

  • Nezaradené
  • 18. februára 2009, 11:39
  • Autor:Juraj Valo

V príprave na odvetnú časť štvrtej ligy sa futbalisti PFK Piešťany stretli s viacerými súpermi z vyšších súťaží. Po remíze s Pov. Bystricou 2:2 si v minulom týždni pripísali na konto dve cenné víťazstvá 1:0 nad druholigistami z Vrbového a Moravian a remízu 1:1 s ČFK Nitra.

V utorok sa Piešťanci od prvých minút zahryzli do Vrbovčanov, no šance nedokázali dotiahnuť do gólového konca. Na druhej strane hlavičku Kubiša bravúrne zneškodnil Hajdín. Diváci sa dočkali gólu až v závere polčasu, keď Zázik vysunul Žambu.
Ten sa od polovice ihriska rútil sám na bránu, a hoci mohol sám zakončiť, nezištne prihral Filusovi, ktorý nemal problém poslať loptu do prázdnej bránky. Po prestávke Piešťanci svoju prevahu pretavovali do pekných akcií, ktorých strojcami boli hlavne Žamba a Neto. Ďalší gól však už nepridali.

V stredu mali hrať Piešťanci s Českými Budějovicami, ktoré sú tu na sústredení, ale tie nakoniec zápas odriekli. Namiesto nich si Piešťanci pozvali svojho veľkého rivala z Moravian. Pod reflektormi sa hral dobrý futbal.
Po úvodnom oťukávaní prišla strela hosťujúceho Kirku, ktorý z 25 m riadne pretiahol M. Krajčoviča v bráne PFK. Potom sa do šancí dostali aj domáci, no záver polčasu patril opäť hosťom. Najskôr zasiahol výborný M. Krajčovič a ďalšiu šancu hostí vyhlavičkoval z prázdnej brány Jaro Krajčovič.

V 65. min po priamom kope Horúcku hlavičkoval Orviský, jeho hlavičku vrátil opäť pred bránu Renato a Zazík nekompromisne rozvlnil sieť. Moravanci otvorili obranu, čo bola voda na mlyn rýchlych domácich. Hlavne Renato mohol streliť druhý gól, ale svoj nájazd nepremenil.

V súboji s treťoligistom z Nitry mali domáci územnú prevahu, ale šance Renata a Filusa zostali nevyužité. V 30. min však Žamba ľavačkou trafil zo 16 metrov nechytateľne horný roh brány – 1:0.
Ďalšie šance, ktoré mali Gajarský a Sýkora, sa gólom neskončili. Piešťanci nepremenili ešte niekoľko vyložených šancí, a tak prišiel v 89. min trest v podobe vyrovnávajúceho gólu, keď prakticky prvá strela hostí na bránu skončila za chrbtom M. Krajčoviča.

V tomto dvojzápase sa v drese PFK vystriedali: Hajdín, M. Krajčovič – Gajarský, Kardoš, J. Krajčovič, Straka, Žamba, Neto, Horúcka, Filus, Zázik, Renato, Fabiano, Sýkora, Greguš, Jánošík, Bábsky a Orviský. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín