Jaroslav Lušňák: Zvýšili sme motiváciu hráčov

  • Nezaradené
  • 18. februára 2009, 08:23
  • Autor:Michal Petruška

Jaroslav Lušňák je prezidentom ŠHK 37 Piešťany a prvým mužom piešťanského hokeja od roku 2005. Sám kedysi aktívne hrával hokej, dnes popri prezidentovaní aj podniká. V priestoroch zimného štadióna nájdete jeho predajňu s hokejovým výstrojom. Po poslednom zápase základnej časti prvej hokejovej ligy sme sa ho spýtali, ako je spokojný s účinkovaním A-mužstva a či už pomýšľa na prípadnú účasť v extralige.

Ako hodnotíte základnú časť ligového ročníka?
– Myslím si, že sme veľmi spokojní, nakoľko je to historický úspech Piešťancov a piešťanského hokeja doteraz. Výkon chalanov, nemám na to ani slov. Urobili množstvo práce s trénerom Klementom a uvedomili si, o čo ide, ako majú nastavené podmienky a zobrali to do správnych rúk.
Zmenili sa podmienky v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi?
– Zmenili sme financovanie chlapcov k lepšiemu, ale naším cieľom bolo predovšetkým zmeniť myslenie chalanov a premeniť základné platy na prémie. Chvalabohu, sa nám to podarilo.
Po tomto úspechu čakajú hráčov nejaké prémie alebo motivácia na úspech v play-off?
– Ideme od zápasu k zápasu a až teraz sa začne hrať skutočný hokej. Play-off je o niečom inom ako základná časť. A tam, samozrejme, musia byť aj inak nastavené podmienky.
Po skončení play-off a prípadnom víťazstve uvažujete o účasti v extralige?
– Postup je ešte ďaleko. Čaká nás štvrťfinále, semifinále a finále, a potom môžeme rozprávať o extralige. Ale keby chlapci zabojovali a spoločnými silami sa nám podarí prejsť do baráže o extraligu, tak budeme bojovať o to, aby sme postúpili.
Aké kroky budú nasledovať v tomto prípade?
– Momentálne na to nemyslím. Keď to dosiahneme, potom sa tomu budeme venovať. Samozrejme, bude na to treba oveľa viac peňazí ako teraz. Teraz je nám však ťažko so sponzormi rozprávať, pokiaľ účasť nemáme istú. Vytypovaných sponzorov máme viacerých, ale… treba počkať.
O koľko miliónov korún by rozpočet klubu musel narásť, aby ste mohli hrať extraligu?
– V dnešnej situácii by sme potrebovali asi 20 miliónov korún. Záleží aj od toho, ako sa vyvinie ekonomická situácia na Slovensku aj vo svete. Od toho sa odvíja všetko. Ak sa prepad ekonomiky nezabrzdí, bude to mať následky aj v športe.
Ostatné podmienky klub ŠHK 37 Piešťany spĺňa?
– Základ je mať mládežnícke mužstvá, a to spĺňame. Potrebujeme len vybojovať postup a získať financie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava