Blog Petra Remiša: Vážený pán ministerko!

  • Nezaradené
  • 2. februára 2009, 16:09
  • Autor:Peter Remiš

Píšem Vám ohladom toho cestného zákona, čo plací od nedzele. Tak také somariny od nás nesceli ani za Husáka! Jak to neopravíte, pójdeme s tým šade: Do Bruselu, aj do Šaščína.

Očúvajte prečo: V nedzelu ráno som sa zabavila pri prascoch. Reku scihnem ešte hrubú omšu v Krakovanoch. Zapletem si grgulu, dám si čepiec a oblečem reflexný prvok. Pod fertuchu jenno euro, mollácu knižku a pátričky. Už som tahala ze šopy bicygel, ked za mnu vybehov Lojzko, aby som nezabulla na ochranu hlavy.

Kukajte Robko: čepiec nosím od Vítazného februára, ale helmu na U-rampu ešče furt nosit neviem. Namýkala som sa hodzinu, ale grgula nije a nije povolit.  Nakoniec ma starý mosev zebrat na felícii. Po ceste nás stopli žandári a Lojzovi namerali zbytkový alkohol. Puscili nás, ale zebrali mi moje euro a Svatovojtešský kalendár.

Ináč omša bola jak sa patrí. Naše „babky rohane“ z Trebatíc sedzeli v oranžových reflexných prvkoch, volakerí chlapi si značkové helmy ani nezložili z hlavy. Jeden miništrant si pomýlev reflexnú vestu s ornátom, ale farárko majú oči šade a šlapli mu na palec.

Robko, ešče Vám scem povedat, že až na tú bradu ste celkom fešák. Nabudúce, jak Vás Zlatica pozve do Markízy, zamávajte mi. Budem v kuchyni. Len vydržte, pokal si Lojzko neodskočí ven, ináč máme po chlebe.

Vaša
Enofa Sellákech

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav