Pstruhov ťahali spod ľadu

  • Nezaradené
  • 27. januára 2009, 09:07
  • Autor:Michal Petruška

Športoví rybári chytajúci na prívlač sa v sobotu dopoludnia stretli na Striebornici. Majiteľ jazera Juraj Mrázik pre nich pripravil preteky v love rýb na dierkach. Ide o lov na zamrznutom jazere či rieke, kedy si pred nahodením návnady treba v ľade prevŕtať otvor.

Ľad na Striebornici mal aj napriek odmäku úctyhodných 20 centimetrov a tridsiatku zaregistrovaných súťažiacich bez problémov udržal. Možnosť zarybárčiť si na ňom využili aj lovci z Čiech vrátane aktuálneho dvojnásobného majstra sveta v tomto športe Jozefa Foltýna z Moravy.
Na Striebornici však nebol prvoradý počet ulovených pstruhov. „Ide predovšetkým o dobrú náladu, ktorá na takýchto pretekoch býva. Všetci sa tu poznajú a to, že sa vidíme párkrát za rok vieme oceniť a vychutnať si to,“ povedal o akcii organizátor Juraj Mrázik. V troch súťažných kolách nachytal najviac rýb Pavol Karkuš z Martina (10 kusov). Rastislav Kuhajda z Piešťan obsadil tretie miesto.


V počte pádov na ľade vyhral Piešťanec Ladislav Rebro pred Pavlom Francom z Púchova.


Lov na dierkach, ako tento spôsob rybačky znalci nazývajú, je na revíroch rybárskeho zväzu zakázaný. Ryby by totiž mali mať počas zimovania kľud a ničím nerušený odpočinok. Na súkromných jazerách však prichádzajú do úvahy výnimky, pretože stav rýb je v nich pravidelne dopĺňaný. Michal Petruška

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel