Blog Imricha Gála: Obama maďarská šunka

  • Nezaradené
  • 21. januára 2009, 10:32
  • Autor:Imrich Gál

Na utorku zvyčajne nie je nič zaujímavé (okrem toho, že vychádza Piešťanský týždeň). Je to deň na začiatku týždňa, na víkend už dávno zabudol a ďalší je dlhé tri dni vzdialený. Po utorkových večeroch sa venujem domácim prácam (nie však vyšívaniu či háčkovaniu), sedím pred PC (ako teraz), čítam články na webe, počúvam hudbu či správy. Televíziu mám väčšinou pustenú ako ruchový element.

Utorok 20. januára 2009 bol bohatý na rôzne podnety, na ktorých si dobrý novinár určite zgustol. Veď ja, ako obyčajný beloch, som si oblizoval fúzy a mľaskal od nadšenia. Nuž posúďte sami už len podľa nadpisov rôznych článkov – Plyn dorazil na Slovensko, Dagmar Bollová (kto?) odovzdala 17 000 podpisov pod petíciou (načo?),  Uplynulo 85 rokov od smrti V. I. Lenina (do kelu, že to nie je 138 rokov), Slovensko čaká arbitráž o DSS-ky (a možno platba cca 500 mil. €), Kubiš odíde na budúci týždeň,  a hlavne – Barack Hussein Obama.
Obama všade. Amíci sú majstri v čomsi, čomu hovoria „hype“. Prekladá sa to dosť nemotorne, ale je to čosi ako „super nafúknuté čosi“ alebo „nadmieru prehnaná publicita“. Tej sa Barák dočkal až nadmieru. Veď ani nič iné sa nedalo očakávať od majstrov marketingu. A tak som počul: Obamova manželka je čierna Jackie Kennedy (zákon-nezákon o slovenčine, Kennedyová mi nejde dole krkom), Burák – génius, Barack ako Spiderman, Obama superstar, V Keni začali variť limitovanú sériu Obama piva, Obama ako Santa Claus, Obama ako prvý z vrcholových politikov použil video blog, Barack má Obama-mobil (teda pancierové auto, nie telefón).
     Na inaugurácii ma zaujala informácia, že na 1 200 000 predpokladaných ľudí v okolí Washingtonovho pamätníka rozmiestnili 5 000 mobilných toaliet. Ak viem dobre rátať, tak na jednu toaletu teda pripadlo 240 ľudí. Jedna návšteva na onom mieste trvá, povedzme, 2 minúty (niekedy sa dá aj rýchlejšie, no netreba zabudnúť, že tam bola teplota na bode mrazu, oblečenie je v zime prekážkou, a i ženy potrebujú ísť), tak kapacita záchodov stačila na to, aby štatisticky ste mali nárok ísť druhý raz po ôsmych hodinách. Tak to by som mal mechúr ako balón Steva Fosseta. To mohli inaugurovať aj Washingtona samotného, ale bezo mňa. Veď to tak aj dopadlo – nebol som tam, a predsa inaugurácia bola. Uff, odľahlo mi. Dokonca i v Piešťanoch sme na tom lepšie, len tú toaletu treba nájsť, a otvorenú.
A tak ma tiež napadlo, že našinci v mäsopriemysle by mali pohnúť rozumom a inovovať svoje portfólio. Veď si predstavte, že Mäso Spiš (minulý týždeň presťahované do Lučenca, kde bude naďalej vyrábať spišské párky) by začalo vyrábať Obama maďarskú šunku – teda opaprikovanú šunku s dobrým opáleným odtieňom, taký klon medzi šunkou, debrecínkou a krvavničkou. Bude treba získať súhlas nového amerického prezidenta na použitie jeho podobizne na etiketu na štangli a vysvetliť mu, že vlastne prispeje k svetovému mieru podporou slovensko-maďarského zmierenia. Nejaký dobrovoľník na sprostredkovateľa?
P.S. Na obrázku je Obama maďarská šunka pred zaúdením.   
    

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava