„Biely kôň“ zomrel ako bezdomovec

  • Nezaradené
  • 8. januára 2009, 15:41
  • Autor:(MsP, red)

Hliadke mestskej polície oznámil neznámy muž na Silvestra o desiatej ráno, že pod Krajinským mostom leží bez pohybu polonahý chlap.

Policajti zistili, že bezdomovec nereaguje na dotyky a nedýcha. Privolaní záchranári skonštatovali už iba smrť. Z nemenovaného zdroja sme sa ďalej dozvedeli, že mŕtvym bezdomovcom bol M. G. (1955) z Piešťan, ktorý od roku 2001 figuroval ako predseda predstavenstva akciovej spoločnosti Hydrostav.
Krajský súd v Bratislave v júli 2002 na firmu vyhlásil konkurz. Vo všeobecnosti panoval názor, že ide o takzvaného bieleho koňa. Jeho meno sa spájalo so štatutárnymi orgánmi aj ďalších spoločností, zapletených do úniku miliónov z výstavby tunelu Branisko.


„Hasil" prázdnu školu
Mestskú políciu v posledný deň roka telefonujúci občan upozornil, že v budove školy na Holubyho ulici je rozbité okno. Hliadka prezrela areál školy a našla otvorené okno na poschodí a v troch triedach vystriekaný práškový hasiaci prístroj. Miesto policajti zabezpečili proti vniknutiu nepovolaných osôb a celú vec ďalej prešetrujú.

Mladíci vyčíňali v nemocnici


Muži zákona zasahovali na Silvestra aj v Nemocnici A. Wintera, kde podnapitý mladík kopal do dverí pohotovostnej ambulancie. T. K. (1990) z Piešťan sa k svojmu vyčíňaniu priznal a uviedol, sa nemohol dočkať ošetrenia rany na hlave, z ktorej neustále krvácal.
Škodu na zariadení nemocnice nespôsobil. Hliadku MsP opäť volali v sobotu 3. januára do nemocnice, kde mal jeden z privezených pacientov narúšať verejný poriadok. S. M. z Vrbového vulgárne nadával zdravotníkom, a tak ho policajti vyzvali, aby s tým prestal. Agresívneho mladíka po ošetrení odviezol domov jeho kamarát.

Bála sa, že zamrzne

V sobotu 3. januára po polnoci požiadala MsP o pomoc žena z ulice Na Lehote. O stenu jej rodinného domu sa už dlhšiu dobu opieral opitý muž o ona sa bála, že zamrzne. Policajti zistili, že je to V. L. z Piešťan, a keďže nebol schopný pohybu, odviezli ho domov.
(MsP)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava