Víťazná séria predĺžená o dva zápasy

  • Nezaradené
  • 22. decembra 2008, 09:52
  • Autor:Jaroslav Vrábel

Prvoligoví hokejisti ŠHK 37 Piešťany začali minulý utorok trojzápasovú sériu domácich zápasov víťazstvom nad Topoľčanmi 5:3 a v piatok zdolali Ružinov 3:0. Vďaka týmto dvom výhram si Piešťanci udržali aj po 29. kole druhú priečku, no len o skóre za vedúcou Spišskou Novou Vsou. Táto dvojica má náskok pred treťou Trnavou už sedem bodov.

V drese ŠHK 37 nastúpil aj hrajúci asistent trénera Roman Sýkora. Aj napriek tomu domáci nedokázali v prvej tretine dostať súpera pod tlak, preto vyhrali tretinu chudobným skóre 1:0. Zaslúžil sa o to Rado Kolník, ktorý doklepol do súperovej siete strelu Chovana.
Druhé tretina priniesla množstvo nepresností na oboch stranách. Na 2:0 zvýšil Chovan, ale o štyri minúty neskôr hostia znížili. O ďalšie dve minúty našla presná Učňova prihrávka Románka a domáci viedli 3:1. Na začiatku poslednej časti síce hrali hostia presilovku, ale unikli im R. Kolník s Haringom a domáci kapitán elegantne prihral Haringovi na gól do prázdnej bránky.
V 48. min potešil publikum piatym gólom v sieti súpera navrátilec v piešťanskom drese, Ondrej Otčenáš. Najslabší výkon v zápase podal hlavný rozhodca Matoušek, ktorý po šarvátke poslal predčasne pod sprchy Románka a hosťujúceho Malinku.
Hostia síce prikrášlili výsledok, ale domáci si stále udržali domácu neporaziteľnosť, dokonca bez straty bodu. Piešťanský tréner Milan Klement nebol napriek výhre celkom spokojný: „Bol to náš najhorší zápas, čo sa týka hry aj pohybu mužstva. Myslel som si, že doma zahráme lepšie ako v predchádzajúcich dvoch zápasoch.
Chlapci boli zbytočne nervózni, a aj preto sme sa trápili do poslednej minúty." V piatok patrila prvá tretina hráčom Ružinova, no vedenia sa ujali Piešťany gólom, ktorý dal v závere tretiny Bučka. Prevahu domácich v druhej tretine korunoval gólom do šibenice v 37. min Rybárik, keď mu z ľavej strany perfektne prihral Učeň.
V poslednej časti hry zúročil jasnú prevahu domácich v 45. min na tretí úspech Otčenáš. Tréner M. Klement k zápasu povedal: „V prvej tretine sme zopakovali výkon proti Topoľčanom. Hrali sme veľmi zle, našťastie, ujali sme sa vedenia. Od druhej tretiny chlapci hrali to, čo som od nich vyžadoval.
Bola tam streľba, pohyb i dôraz. To sme vydržali hrať až do konca zápasu. Aj preto sme hladko vyhrali." Zostava ŠHK 37 Piešťany: Kubo – Chovan, Bučka, Kořínek, Klučár, A. Kolník, Kováč, Kopejtko, Greň – Haring, R. Kolník, Mihálik – Rybárik, Učeň, Horský – Chylo, Peško, Románek – Otčenáš, Blaško, Sýkora.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel