Dve prvenstvá zostali doma

  • Nezaradené
  • 22. decembra 2008, 09:54
  • Autor:Ján Kraic

Veslársky oddiel VK Sĺňava Piešťany zorganizoval v hale Gymnázia Pierra de Coubertina štvrtý ročník verejnej halovej regaty na veslárskych trenažéroch O pohár Sĺňavy.

V 14 kategóriách súťažilo rekordných 141 pretekárov z piatich slovenských a ôsmich českých klubov. Veslárskemu klubu Sĺňava sa podarilo v súťaži klubov obhájiť minuloročné druhé miesto. Súťaž vyhral VK Přerov s 81 bodmi pred VK Sĺňava (75) a Sláviou STU Bratislava (55). Kanoisti Sĺňavy skončili s 52 bodmi na piatej priečke.
Z jednotlivcov vybojovali prvenstvá pre VK Sĺňava starší žiak Martin Kosák a Tomáš Černák v kategórii veteránov. Cenné druhé miesto získal v elitnej mužskej kategórii najlepší slovenský veslár roku 2008, Lukáš Babač. Veslári VK Sĺňava Piešťany získali zásluhou veteránov Juraja Stančíka a Jána Kraica aj dve tretie miesta. Z kanoistov Sĺňavy skončila mladšia žiačka Romana Mikušová druhá, podobne ako Mário Janča medzi dorastencami, Robo Erban medzi mužmi a Pavol Rusnák medzi veteránmi.
Medailovú zbierku kanoistov Sĺňavy doplnil tretím miestom junior Matej Michálek. Víťazi jednotlivých kategórií – mladšie žiactvo: Bolečková a Machovič (obaja Přerov), staršie žiactvo: Vařeková (Přerov) a Omelka (Otrokovice), dorast: Zapletalová (Přerov) a Kosák (VK Sĺňava), juniori: A. Vařeková (Přerov) a Rédl (STU Bratislava), ženy: B. Vareková (Přerov), muži: Legény (STU), veteráni nad 30 rokov: Černák (VK Sĺňava) a nad 40 rokov Režnák (Šintava).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava