Vrbovčania majú v zime čo zlepšovať

  • Nezaradené
  • 2. decembra 2008, 13:39
  • Autor:Peter Sedláček

VRBOVÉ – Futbalistom MFK Vrbové patrí po jesennej časti v západnej skupine druhej ligy s 18 bodmi desiata priečka. Môže za to aj zbabraný záver, keď v posledných piatich kolách získali iba tri body.Vrbovčania vyhrali na svojom ihrisku z ôsmich zápasov len polovicu, aj to so súpermi z dolnej polovice tabuľky. Trikrát sa rozišli so súperom bez gólov a v 12. kole prehrali s rezervou trnavského Spartaka.

Na ihriskách súperov zabodovali iba raz, keď v šiestom kole vyhrali v Nitre s „béčkom" FC 1:0. Hráči spod šikmej veže dali iba 13 gólov, z toho štyri v poslednom domácom zápase s Račou, v ktorom otáčali z 1:3 na 4:3. Trénerovi Šimovi chýbal pohotový strelec.
Tým mal byť Jozef Jelšic, no na jeho konte bolo len päť gólov. Spokojný s umiestnením nie je ani tréner Konštantín Šimo: „Z pohľadu bodového zisku nemôžem byť spokojný. Na jeseň sme však mali veľa zranených hráčov, a keď k tomu prišli nútené pauzy pre karty, pomaly nemal kto hrať.
Smola vyvrcholila v domácom zápase s nováčikom súťaže z J. Bohuníc. Po vydarenom stretnutí s juniormi Slovana prišlo uspokojenie. Hráči prestali na tréningoch i v zápasoch tvrdo pracovať." To sa spolu s úzkym kádrom prejavilo aj na výsledkoch, hlavne so Sencom, Trnavou „B" a Artmediou, proti ktorým podali slabý výkon.
„Napriek veľkým výkyvom sme takmer dosiahli jesenný cieľ, ktorým bolo získať 20 bodov. Z hráčov herne hľadal Jozef Piršel, ktorý bol v predošlej sezóne oporou. Jeho výkony však ovplyvnili zranenia. Dobré momenty so zlými striedali Sumer, P. Gažík i Jelšic. Oporami boli T. Gažík a brankár Hodulík, no to je veľmi málo," zhodnotil jeseň K. Šimo.
Počas prestávky čaká Vrbovčanov veľa práce. Ak nechcú mať problémy so záchranou, musia doplniť mužstvo, aby bola väčšia konkurencia. Tá prinesie zlepšenie tréningovej morálky, vďaka ktorej sa môže zlepšiť fyzická pripravenosť a herný prejav hráčov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava