Pri Ahoji postavia byty a obchody

  • Nezaradené
  • 2. decembra 2008, 11:44
  • Autor:Adriana Drahovská

Mestské zastupiteľstvo na svojom novembrovom zasadnutí schválilo vyhlásenie ponukového konania na predaj priestorov bývalej autoškoly na Meštianskej ulici. O kúpu prejavila záujem spoločnosť Pelor z Bratislavy, ktorá v tejto lokalite už jeden pozemok vlastní.

Plánujú na ňom postaviť dve polyfunkčné budovy s obchodnou pasážou. Ak získajú aj budovu bývalej autoškoly, svoj zámer rozšíria. Nákupná zóna by potom mohla byť prístupná zo všetkých ulíc, ktoré trojuholník pozemkov pri bývalom vojenskom kúpeľnom ústave obklopujú, teda zTeplickej, Meštianskej aj Sládkovičovej.
Časť parcely Pelor-u v tejto časti, asi 680 m2, využíva Centrum voľného času (CVČ) Ahoj ako svoj dvor. Konateľ spoločnosti Peter Lőrinc hovorí, že pozemok získali minulý rok od súkromného majiteľa. Pri kúpe zaznamenali snahu riaditeľa CVČ, aby im tieto plochy zostali, pretože sa na nich hrávajú deti pri vonkajších súťažiach.
Podľa konateľa však centrum na ich užívanie nemalo a nemá právny nárok. Myslí si tiež, že dvor medzi dvomi hlavnými cestami, len s nízkym plotom nie je práve najvhodnejšou plochou na hranie.
„Pre nás je ale rozhodujúce, že vlastník sa rozhodol pozemok predať," vysvetľuje. „Sme stavebná spoločnosť a plánujeme tam výstavbu v súlade s územným plánom. V súčasnosti vybavujeme územné rozhodnutie. " Firma rokuje aj s majiteľom nehnuteľnosti susediacej s budovou bývalej autoškoly. „Sme tesne pred podpisom zmluvy," hovorí P. Lőrinc.
Podľa jeho názoru, ak by sa im podarilo svoj zámer uskutočniť, táto časť mesta ožije. Namiesto schátralých budov, v ktorých sa striedajú nájomcovia, by vzniklo ucelené centrum s malými obchodíkmi.
„Náš pozemok je trochu atypický, sú to akoby dve časti spojené takým úzkym pásikom, preto sme zatiaľ volili ako urbanistické riešenie dve budovy, kde na troch nadzemných podlažiach pribudne približne 12 bytov a v prízemí asi päť obchodov," uvádza P. Lőrinc.
Štvrté poschodie bude ustúpené zo všetkých strán, aby netienilo okolitým budovám. Parkovanie chce spoločnosť riešiť podzemnými garážami so vstupom z Teplickej ulice. Využívať by ich mali môcť aj návštevníci obchodov. Začiatok stavby plánuje Pelor na budúci rok.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav