Najviac musia pridať Ratnovce

  • Nezaradené
  • 27. novembra 2008, 09:40
  • Autor:Štefan Gregorička

V oblastných futbalových majstrovstvách dospelých má v novej sezóne okres Piešťany tri mužstvá. Najlepšie z nich prezimujú futbalisti ŠK Drahovce, ktorým patrí stred tabuľky.

Drahovčania obsadili po jeseni s 20 bodmi ôsme miesto. Vyšiel im úvod do súťaže, keď po tesnej výhre v Zvončíne doma hladko zdolali Cífer a v treťom kole si priviezli bod za remízu v Horných Orešanoch. Nasledovala však domáca prehral s ašpirantom na postup z Leopoldova a v ôsmom kole ďalšie domáce zaváhanie s inak suverénnymi Šúrovcami, ktorým podľahli 2:5.
Okrem týchto dvoch prehier už doma nezaváhali, no z ihrísk súperov si už okrem spomínanej výhry v Zvončíne priviezli len dva body za bezgólové remízy v Horných Orešanoch a Brestovanoch.
Najlepším jesenným strelcom mužstva bol Dzuro s piatimi gólmi. Futbalistom Slovana Ostrov sa príliš nedarilo a po katastrofálnom úvode napokon môžu byť radi, že skončili so 17 bodmi na 12. priečke. Z prvých štyroch zápasoch získali iba bod za domácu remízu 1:1 s Brestovanmi, no na ihriskách súperov to bola hotová pohroma.
Svedčia o tom prehry 0:8 v Dolnej Krupej a 0:6 v Siladiciach a Šúrovciach. Našťastie, potom už bodovali aspoň doma. Výnimkou bol posledný zápas jesene, v ktorom podľahli Leopoldovu 1:2. Tretinu z 21 strelených gólov domácich dal tradičný ostrovský strelec Šúlovský.
Zatiaľ najhoršie z našej trojice sa vedie futbalistom z Ratnoviec, ktorí sú s 11 bodmi predposlední. Už v minulej sezóne sa zachraňovali na poslednú chvíľu a teraz sú v rovnakej situácii. Pred poslednými Brestovanmi majú dvojbodový náskok a dva body zasa strácajú na štrnáste Špačince.
Ratnovčania síce dali z nášho tria najviac gólov – 26, no aj najviac inkasovali, až 42 gólov. Viac ako oni, no len o jediný gól, dostali už len posledné Brestovany. V Ratnovciach sa strelecky najviac darilo Paulovičovi, ktorý dal osem gólov. Pre zaujímavosť, v minisúboji nášho tria sú zatiaľ na tom najlepšie Drahovčania, ktorí zdolali Ratnovce i Ostrov zhodne 2:1. Oba zápasy však hrali doma. Naopak, Ratnovčania oba duely na ihriskách súperov o gól prehrali. Na jar majú teda obom čo vracať.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav