Hokejisti Piešťan zaváhali v Topoľčanoch

  • Nezaradené
  • 11. novembra 2008, 12:46
  • Autor:Jaroslav Vrábel

V minulom týždni hrali piešťanskí hokejisti dvakrát vonku, ale iba raz boli úspešní. V utorok vyhrali s prehľadom v Ružinove 6:3, ale v piatok prehrou vTopoľčanoch 2:4 prišli o vedúce postavenie v 1. hokejovej lige.

Piešťany nastúpili na stretnutie s Ružinovom koncentrovane, dobre bránili domácich a prvá tretina skončila bezgólovo. Cez prestávku tréner ŠHK 37 Milan Klement spolu s asistentom Romanom Sýkorom (má dlhodobé zranenie) nabádali hráčov, aby hru zjednodušili a hrali uvoľnene.
Štvorminútová katastrofa sa pre domácich začala v 27. min oslabením za veľa hráčov na ľade. Po prvom góle z hokejky Haringa pridal o 30 sekúnd druhý Tvrdoň. O minútu zvýšil na 3:0 Chovan po prihrávke Učňa a 31. min domácich položila. V nej skórovali Učeň a Haring. Druhú tretinu vyhrali ŠHK 37 5:1, keď Švajda raz inkasoval.
V tretej časti chceli Piešťanci len hru kontrolovať, ale pridružili sa chyby a Ružinov uhral pre nich prijateľný výsledok. Jediný gól hostí v tejto časti dal v 46. min Románek.
V Topoľčanoch sa hral v prvej tretine dobrý z obidvoch strán opatrný hokej. V úvode Piešťany nevyužili dve po sebe idúce presilovky, naopak, po ich skončení sa domáci dostali do výhody v presilovej hre, dokonca o dvoch hráčov. A práve v momente, keď sa prvý z nich vrátil na ľad dali domáci v 10. min vedúci gól.
Piešťany hrali nekoncentrovane a o 43 sekúnd pribudol v sieti Kuba aj druhý gól. Do druhej tretiny nastúpili hráči ŠHK 37 po dohovore v kabíne ako vymenení. Hra ožila a tlakom na domácu bránku mali veľkú prevahu. Všetky akcie však stroskotali na veľmi dobre chytajúcom domácom Ďatelinkovi. Jediný gól v druhej časti padol v 23. min po skvelej kombinácii prvej piešťanskej formácie Tvrdoň, R. Kolník a do prázdnej bránky zakončoval Bučka.
V posledných sekundách tretiny ešte zachraňoval Kubo, ktorý v tejto časti hry veľa práce nemal. Aj záverečná tretina bola zväčša v znamení náporu Piešťan, góly však padali na druhej strane. Po chybe obrany zvýšili domáci na 3:1 v 44. min a na konci 47. min bolo 4:1.
Hráči Piešťan sa síce snažili zdramatizovať záver, v oslabení v 51. min Románek vycvičil svojimi povestnými kľučkami troch hráčov a položil si aj brankára Ďatelinku a do prázdnej bránky znižoval na 2:4. V závere stretnutia už chýbal na piešťanských hokejkách pokoj, ubúdali sily a domáci už dvojgólový náskok udržali.
Zostava ŠHK 37 Piešťany: Švajda (v Topoľčanoch Kubo) – Chovan, Bučka, Klučár, Greň, Kopejtko, A. Kolník, Kováč – Mihálik, R. Kolník, Haring, Románek, Peško, Tvrdoň, Rybárik, Učeň, Rosa, Zindulka, Chylo (v Topoľčanoch aj Gunda). Dnes (v utorok) privítajú domáci hokejisti HK 95 P. Bystrica a v piatok HC Dukla Senica vždy o 17.30 h.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava