Blog Kamila Fana: Slováci dobyli Prahu

  • Nezaradené
  • 9. novembra 2008, 19:38
  • Autor:Kamil Fano

V Prahe na Žižkove je hudobný klub s názvom XT3. Konal sa tu koncert slovenských skupín Chiki Liki Tua, Vrbovských Víťazov a mňa. Nie, že by bol na mňa niekto špeciálne zvedavý, ale organizátor koncertu a bývalý Piešťanec Peter Straka je môj kamarát.

Asi päť rokov som mu bol dlžný návštevu a keďže som sa nemal k činu, vyriešil to za mňa týmto spôsobom.
Do Prahy som sa zviezol s Víťazmi a môžem povedať, že Braňo Jobus je "najlepší šofér na svete, ak nie v celom vesmíre“. Za pár hodín sme boli na „Václaváku“ a napchávali sme sa v čínskej reštike. Stihli sme ešte hudobniny, v ktorých mali skvelú gitaru a ak by sa našiel nejaký sponzor, sľubujem, že o ňom budem písať na tomto blogu do smrti (jeho).
Hospodu u Pinkasú sme z pochopiteľných príčin radšej obišli a aj preto, že už bol čas ísť na miesto konania, kde na nás čakali. Pred ôsmou hodinou bol klub skoro plný a za päťročnú absenciu Prahy som dostal trest začať hrať ako prvý.
Našťastie zvukár rozumel tomu, čo robí a to je potom oveľa ľahšie zaujať ľudí (len s gitarou na pódiu), takže som si v pohode odohral svoju polhodinu a dokonca mi aj tlieskali…
Kto niekedy videl Víťazov naživo, isto mi dá za pravdu, že je to najoriginálnejší hudobný produkt, čo sa týka formy aj obsahu. Chlapi hrali asi hodinu a mali aj parádnu odozvu, pretože v klube bola hlava na hlave a všetkých to bralo.
Nezávidel som im, keď po koncerte rozmontovávali všetky tie novodurové a plastové hudobné nástroje pozostávajúce z množstva trubiek rôznych priemerov a dĺžok, dvoch vysávačov a neviem čoho všetkého ešte.
Keď som si predstavil koľko koncertov majú za rok a všade to musia vláčiť, tak som bol unavený. Andrej Jobus mi prezradil, že to raz dokonca trepali lietadlom do Londýna.
Všetko sme to naložili do auta a vrátili sa na Chiki Liki Tua, dať si zopár pív (okrem najlepšieho šoféra na svete, ak nie vo vesmíre), porozprávať sa, pekne pozdraviť a kým Chikáči dohrali, mi už sme boli dávno na ceste, ktorú Braňo stihol za rekordných 3.5 hodiny.

Ďalšie blogy Kamila Fana:
Napoleon a korytnačka
A v novembri bolo leto

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav