Správy z radnice

  • Nezaradené
  • 28. októbra 2008, 11:13
  • Autor:pet

Mesto má vyšší rating, zmenila sa komisia pre životné prostredie a problém obchodu Erotic City vyriešia nakoniec na ministerstve vnútra.

Mesto má vyšší rating


Slovenská ratingová agentúra odovzdala 4. októbra zástupcom mesta Piešťany nové aktuálne ratingové hodnotenie. Dlhodobý korunový rating Piešťan agentúra zvýšila na úroveň BBB+ so stabilným výhľadom a dlhodobý devízový rating mesta je na úrovni BBB takisto so stabilným výhľadom. Krátkodobý rating majú Piešťany v hodnote S2. Podľa agentúry je silnou stránkou mesta jeho dlhodobé strategické riadenie, orientácia na podpora podnikania a dodržiavanie pravidiel rozpočtového hospodárenia.

Zmeny v komisii


O uvoľnenie z funkcie člena mestskej Komisie pre životné prostredie požiadali poslancov Pavlína Mišíková a Beáta Husáriková. Zastupiteľstvo im vyhovelo a na uvoľnené miesta zároveň schválilo Petra Zemana a Kornela Duffeka.

Erotic City riešia na ministerstve vnútra


Podnetom 13 poslancov a primátora Piešťan ohľadom zosúladenia zákonov upravujúcich zriaďovanie prevádzok ohrozujúcich mravnosť sa zaoberá odbor živnostenského podnikania na ministerstve vnútra. Ladislav Kopál z tohto odboru odhaduje, že požiadavka piešťanských poslancov bude v rámci novelizácie príslušného zákona predložená do vlády v prvom štvrťroku 2009. Do konca prvého polroka budúceho roku by ju mal mať na stole už aj parlament. Ak si poslanci návrh osvoja, možnosť regulácie spomínaných prevádzok sa vráti do rúk samospráv.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín