Súťaž v streľbe ako pocta kolegovi

  • Nezaradené
  • 4. októbra 2008, 04:17
  • Autor:Adriana Drahovská

Pocta človeku, ktorý už nie je medzi nami, môže mať rôzne podoby. Streleckou súťažou s názvom Memoriál Milana Straku si na svojho kolegu spomínajú piešťanskí mestskí policajti.

Už piaty ročník tohto podujatia sa konal na strelnici v Sokolovciach. Hoci sa jeho organizátori umiestnili až na ôsmom mieste, nikomu to náladu nepokazilo. Lebo v tejto súťaži naozaj nieje dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa.
Najlepším strelcom našej mestskej polície (MsP) sa stal Michal Burzala, ktorý skončil ôsmy medzi jednotlivcami. Strieľal z deväťmilimetrového Lugera. Svoju služobnú zbraň zatiaľ nemusel použiť inde ako na strelnici. Povedal nám, že spolu s kolegami chodí trénovať každý týždeň, ale súperi boli tentokrát lepší.
Súťaže sa zúčastnilo celkovo 13 družstiev, z toho desať tvorili mestskí policajti z rôznych miest. Podľa pravidiel sa strieľalo na pohyblivé terče a kritériom umiestnenia boli dosiahnuté body a tiež čas. Dobré meno Piešťan obhájil klub IPA, ktorého členovia sú z radov štátnej polície a mušku majú naozaj dobrú.
V celkovom poradí im vyniesla prvenstvo spolu s MsP Přerov I. Z klubu IPA pochádza i víťaz medzi jednotlivcami – Maroš Kovačocy. Na druhom mieste skončili Hlohovčania a na treťom MsP Přerov II. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín